Shokkitappio! Susijengi suli MM-parketilla karulla tavalla – näin Japani-ottelu eteni

Lauri Markkanen yllätti NBA-luotsinsa kesken kamerahaastattelun 0:12
Susijengin supertähti Lauri Markkanen yllätti NBA-luotsi Will Hardyn iloisesti kesken haastattelun.

Suomen koripallomaajoukkue kohtasi MM-kisojen toisessa ottelussaan isäntämaa Japanin. MTV Urheilu seurasi Okinawalla pelattavan ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Suomi koki shokkitappion Japanille lukemin 88-98. Suomi johti ottelua toisella neljänneksellä parhaimmillaan 18 pisteellä, mutta Japani sai huiman kirivaihteen silmään.

Japani vei hurmoksessa päätös neljänneksen nimiinsä lukemin 35–15, mikä siivitti kisaisännät lopulta heittämällä Suomen ohi.

Ottelun paras pistemies oli Japanin Josh Hawkinson 28 pisteellään. Suomen tehokkain pelaaja oli Lauri Markkanen 27 pisteellä.

Tappion myötä Suomen jatkohaaveet MM-kisoissa murenivat. Tappio loi valtavia haasteita myös olympiakarsintapaikan kannalta.

Japani-Suomi 98-88

4. neljännes

Ottelu on päättynyt Japanin 98-88-voittoon. Susijengin vahva johto suli viimeisellä neljänneksellä tylyllä tavalla!

40. min: Japani on kesyttänyt suden. Kawamura ja Towinaga vievät koreillaan Japanin jo kymmenen pisteen johtoon. Tästä ei Suomi enää nouse!

39. min: Hawkinson on rautaa vapaaheittoviivalla ja Japani karkaa taas kahdeksan pisteen johtoon. Salin kuitenkin upottaa jälleen kolmosen koriin! Ero kutistuu viiteen.

39. min: Sasu Salin ja kolmonen sisään! Ero kuusi pistettä Japanin hyväksi.

38. min: Suomi rakentaa hyvin kolmospaikan Jantuselle, mutta rautoihin kolahtaa. Toisessa päässä Kawamura näyttää Markkasen naaman edessä, miten kolmoset heitetään sisään ja vie Japanin jo yhdeksän pisteen karkumatkalle.

37. min: Japani pääsee vapaaheittoviivalle: Hawkinson upottaa molemmat heitot sisään ja vie Japanin kuuden pisteen karkumatkalle!

37. min: Suomi vapisee ja Japani jyllää! Yuki Kawamura upottaa kolmosen pohjaan ja Japani karkaa neljän pisteen karkumatkalle.

36. min: Peli on tasan. Suomen johto on kuihtunut kasaan, kun Kamamura upottaa pallon koriin. Tilanteesta vielä vapaaheitto Japanille ja Kamamura vie Suomen johtoon.

35. min: Sasu Salin heittää kaksi vapaaheittoa sisään ja antaa Susijengille hieman rakoa Japaniin.

34. min: Lauri Markkasta puolustetaan tiukasti ja suomalaisen syöttö karkaa ulos kentältä. Siitähän japanilaisyleisö tykkää! Susijengi on nyt hieman ahdingossa.

33. min: Mikael Jantunen heittää Suomelle tärkeän kolmosen! Yuki Kamamura vastaa kuitenkin omalla kolmosellaan ja ero kaventuu jo neljään!

33. min: Suomi ei ole tehnyt neljännellä neljänneksellä vielä koriakaan! Japani jyllää nyt hurmiossa ja Suomella on vaikeaa.

32. min: Kotiyleisö räjähtää riemuun, kun Tominaga upottaa kolmosen sukkaan ja Japani nousee seitsemän pisteen päähän. Tunnelma Okinawassa on melkoinen!

Peli on taas käynnissä!

3. neljännes

30:00: Kolme neljännestä pelattu ja Suomi johtaa ottelua 73-63. Enää kymmenen minuuttia jäljellä.

30. min: Japanilla on nyt hieman vahvempi vaihe käynnissä ja ero on kutistunut 11 pisteeseen. Suomella on kuitenkin peli vielä hallinnassa.

27. min: Edon Maxhuni nostaa hienosti pallon koriin ja Suomen johto kasvaa jo 16 pisteeseen. Susijengi johtaa 69-53.

26. min: Markkasen vuoro puolustaa erinomaisesti! Watanabe joutuu tyytymään suomalaisen paremmakseen. Olipahan erinomainen puolustus. Tovia myöhemmin Markkanen donkkaa pallon koriin!

26. min: Miro Little ajaa korille, mutta Hirotaka Yoshii puolustaa erinomaisesti ja Littlen ajo pysähtyy kuin seinään.

25. min: Hieno kuvio Suomelta ja Elias Valtonen upottaa kolmosen koriin! Suomi johtaa 59-47.

23. min: Hiejima räjäyttää kotiyleisön riemuun, kun hän tuo kolmosellaan Japanin yhdeksän pisteen päähän.

21. min: Markkanen etsii syöttöpaikkaa kaaren takaa, mutta ei löydä sitä. Suomalaistähti painaa täten kolmosen pohjaan!

Peli on jälleen käynnissä!

2. neljännes

Kello 16.11: Avausjakson tehokkain pelaaja oli Japanin Makoto Hiejima 14 pisteellään. Susijengin kovin pistenikkari oli Markkanen 12 pisteellään. Nähtäväksi jää, mikä on suomalaistähden lopullinen saldo.

20:00: Avausjakso on pelattu ja Suomi marssii tauolle 46-36-johdossa! Toinen neljännes oli Suomelta huomattavasti parempaa tekemistä kuin ensimmäinen.

20. min: Nyt ropisee kolmosia! Olivier Nkamhouan vuoro upottaa pallo kaaren takaa sisään ja Suomi karkaa kymmenen pisteen karkumatkalle.

20. min: Nyt alkaa Markkasenkin koneet lämmetä! Suomalaistähti donkkaa pallon sisään Sasu Salinin hienosta esityöstä. Suomi johtaa 45-35.

18. min: Markkanen upottaa kolmosen pohjaan! Ero nyt seitsemän pistettä Suomen hyväksi.

17. min: Jantunen on iskussa! Hän harhauttaa japanilaispuolustajan tyylillä ja nostaa pallon levyn kautta koriin.

17. min: Jantunen pääsee vapaaheittoviivalle ja kasvattaa johtoaseman neljään pisteeseen. Suomi johtaa 32-28.

16. min: Mikael Jantunen naputtaa kolmosen koriin ja Suomi ottaa johtoaseman itselleen! Nyt kulkee Susijengin peli paljon paremmin kuin avausneljänneksellä.

15. min: Miro Little ja kolmonen pohjaan! Suomi on yhä pisteen päässä Japanista.

14. min: Markkanen ajaa röyhkeästi korille ja suomalaistähteä rikotaan. Markkanen on vapaaheittoviivalla tarkkana ja tuo Suomen pisteen päähän, 24-25.

13. min: Tuomari katsoo Lauri Markkasen rikkoneen, vaikka suomalainen ei olekaan samaa mieltä asiasta. Japani heittää kuitenkin molemmat vapaaheitot ohi.

12. min: Suomi on tullut kentälle nyt aivan erilaisella sykkeellä kuin avauskympillä! Ero on kaventunut jo kolmeen.

Toinen neljännes on käynnissä!

1. neljännes

10:00: Ensimmäinen neljännes on takana! Japani oli terävällä jalalla liikeellä ja siirtyy pienelle hengähdystauolle seitsemän pisteen etumatkalta.

10. min: Japani on aloittanut ottelun huomattavasti terävämmin. Japani johtaa 20-14.

9. min: Markkanen menettää pallon jälleen. Tällä kertaa syöttö on liian huolimaton ja karkaa rajasta ulos. Tahmea alku Markkaselta.

8. min: Tärkeä kolmonen! Alexander Madsen upottaa takuuvarmasti pallon sukkaan ja Suomi nousee viiden pisteen päähän 10-15.

7. min: Susijengin hyökkäyspeli on tällä hetkellä todella tahmeaa ja edellisestä korista on vierähtänyt jo useampi minuutti. Samalla Makoto Hiejima upottaa kolmosen koriin. Tilanteesta myös vapaaheitto, jonka Hiejima heittää sisään. Japani johtaa 13-5.

3. min: Japani on aloittanut pirteästi hurmoksellisen kotiyleisön edessä ja on karannut johtoon. Markkasen alku on ollut tahmea. Suomalaistähdeltä on viety pallo kädestä jo kahdesti.

2. min: Suomi heittää ottelun ensimmäisen korin, kun Edon Maxhunin kolmonen uppoaa pohjaan! Tovia myöhemmin Lauri Markkanen pelaa huolimattomasti ja Yudai Baba iskee helpon korin.

Ottelu on käynnissä! Japani raapii pallonhallinnan heti itselleen!

Kello 15.05: Hiljalleen ottelu alkaa olla valmiina alkamaan. Susijengin avauskentällinen tänään: Edon Maxhuni, Mikael Jantunen, Lauri Markkanen, Olivier Nkamhoua ja Sasu Salin.

Kello 14.43: Susijengi taipui perjantaina MM-turnauksen avausottelussaan Australialle 72–98. Mainiosti ottelun aloittanut Suomi jäi tuolloin matsin edetessä pahemmin Australian puolustuksen haaviin, eikä pystynyt pysäyttämään NBA-tähtien kyllästämää nippua omassa päässään. Australian kovuudesta kertoo paljon sekin, että se on maailmanrankingissa kolmantena. Suomi on puolestaan 24:ntenä, sijalla 36 olevaa Japania edellä.

Kello 14.35: Tervetuloa mukaan. Japani ja Suomi iskevät yhteen kello 15.10 Suomen aikaa käynnistyvässä matsissa ja Susijengin on voitettava ottelu pitääkseen jatkohaaveensa elossa.

Suomen on jatkoon edetäkseen voitettava jäljellä olevissaan E-alkulohkon otteluissa sekä nyt Japani että tiistaina Saksa.

Jos Japani voittaa Australian viimeisellä kierroksella, Suomi etenisi jatkoon millä tahansa voittonumeroilla jäljellä olevistaan lohko-otteluista. Jos sen sijaan Australia voittaa Japanin, Suomen pitäisi Japani-voiton jälkeen peitota Saksa vähintään 15 pisteellä.