MTV seurasi: Leijonien maalinteko oli yhtä tuskaa – urotyöhön venynyt Kazakstan voitti rankkareilla

MTV Urheilu seurasi Leijonien ja Kazakstanin välistä MM-kisojen lohko-ottelua reaaliajassa.

Kazakstan–Suomi: 2–1 rl.

MTV Urheilun liveseuranta kiittää seurasta ja kuittaa. Palataan asiaan jälleen tiistaina, kun Suomi kohtaa Norjan.

Voittomaalikisa:

Jere Karjalainen epäonnistuu! Kazakstan voittaa rankkarikisan 3–1 ja koko ottelun 2–1.

Kazakstan upottaa taas! Säteri joutuu taipumaan. 3–1.

Arttu Ruotsalainen epäonnistuu!

Kazakstan iskee! 2–1.

Oliwer Kaski tasoittaa! 1–1.

Kazakstan osuu! 1–0.

Suomen yritys: Teemu Turunen epäonnistuu.

Kazakstan aloittaa rankkarikisan. Säteri torjuu!

Jatkoaika:

Jatkoaika päättyy. Seuraavana edessä on voittomaalikisa eli rankkarit.

65. min: Kazakstanilta vuorostaan kova mylläkkä Suomen päässä. Vastahyökkäyksessä Määttä ja Lundell ovat niin piipussa, etteivät jaksa polkea karkuun.

63. min: Jäällä on tilaa vaikka millä mitalla, mutta Kazakstan puolustaa keskustaa äärimmäisen tiiviisti.

61. min: Lundell, Ruohomaa ja Määttä saavat hyvän myllytyksen Kazakstanin päätyyn, mutta ei tule valmista. Vastaavasti Kazakstan saa seuraavaksi vaarallisen tilanteen Säterin maalille. Kiekko kimpoaa muikkuverkkoihin.

Edessä on siis viiden minuutin jatkoaika kolmella kolmella vastaan. Jos sekään ei riitä, mennään voittomaalikilpailuun.

3. erä:

Varsinainen peliaika päättyy tasalukemiin! Kova temppu Kazakstanilta ja ennen kaikkea sen maalivahdilta Nikita Bojarkinilta. 48 torjuntaa varsinaisella peliajalla. Harri Säteri torjui 12 kertaa toisessa päässä.

60. min: Peliaikaa on jäljellä 35 sekuntia. Nikita Bojarkin on torjunut 46 kertaa. Kazakstan ottaa aikalisän, kun aloitus jää sen puolustusalueelle.

58. min: Nyt alkaa näyttää siltä, että tässä mennään jatkoajalle.

57. min: Iiro Pakarinen pääsee sutimaan maalin edestä kiekkoa useampaan kertaan, mutta Bojarkin ei taivu. Nyt molemmille vihelletään jäähy, ja lähes koko varsinaisen peliajan loppu pelataan neljällä neljää vastaan.

56. min: Suomi pelaa hienon kuvion maalille nousseelle puolustajalle Ville Pokalle, mutta Bojarkin koppaa heikon laukauksen.

56. min: Ohtamaa laukoo viivalta, Kazakstanin pelaaja heittäytyy uhrautuen kiekon eteen.

54. min: Loistava vaihto Kontiolan ketjulta, ja Leijonat virittää valtavan myllytyksen Kazakstanin päätyyyn. Bojarkin pitää kuitenkin joukkuettaan pystyssä. – Ilmassa on jättipaukun makua, Antero Mertaranta ennakoi C Moren selostuksessaan.

53. min: Yritystä on, mutta ei tulosta. Kazakstan pitää Leijonia varpaillaan, sillä se iskee vaarallisesti vastaan.

52. min: Oliwer Kaski antaa pahan hasardisyötön omalla alueellaan suoraan kazakstanilaislapaan. Laukaus nousee yli Säterin maalin. Toisessa päässä Lundell puolestaan luo peliä ja näyttää taitojaan pitää kiekkoa. Lopulta Bojarkin koppaa kiekon ja aiheuttaa pelikatkon.

51. min: Petri Kontiola saa paikan maalintekoon, mutta kätisyys ei sovi tällä kertaa kuvioon ja "Konna" joutuu leipomaan kiekkoa aavistuksen liian pitkään.

50. min: Kazakstanilaishyökkääjä pääsee yksin läpi, mutta Harri Säteri pelastaa Leijonat torjunnallaan! Huh, huh, nyt oli katastrofi lähellä.

49. min: Laukaukset maalia kohti: Suomi 31, Kazakstan 11.

48. min: Nihkeää on. Kazakstanilla on kyllä huikea kyky jäädyttää Leijonien hyökkäyksiä ja pakottaa ne kulmiin. Hattua on nostettava entiselle heittopussille.

46. min: Kazakstan on ottanut hitusen aktiivisemman otteen hyökkäyspelissään ja on saanut muutamia hyviä paineistuksia Leijonien päätyyn.

43. min: Säteri torjuu , kun Kazakstan tulittaa kahdesti siniviivalta. Marko Anttila pääsee vastaiskuun. Bojarkin torjuu Mörön kudin.

41. min: Ja kolmas erä on käynnissä! Nyt vaaditaan luonnetta Suomen joukkueelta, sillä Kazakstan on äärimmäisen sitkeä puolustamaan.

Erätauolla Karri Kivi antaa runtua Suomen alivoimapelaamiselle Kazakstanin tasoitusosuman hetkellä:

2. erä:

Toinen erä päättyy! Sitkeää ja sinnikästä taistelua Kazakstanilta, Suomelta puolestaan jokseenkin tahmeaa peliä hyökkäyspäässä.

39. min: Suomi pitää edelleen kiekkoa sinnikäästi Kazakstanin alueella, mutta homma menee jatkuvasti kulmissa pyörimiseksi.

36. min: Kazakstan iskee välittömästi maalin ylivoimalla! Kirill Panjukov ohjaa maalin edestä kiekon ohi Harri Säterin ja tasoittaa ottelun. Olipa nopea kuittaus.

Video Kazakstanin tasoituksesta alla:

35. min: Suomi joutuu alivoimalle. Nyt eletään kenties ottelun tärkeimpiä hetkiä.

34. min: Leijonat iskee maalin! Anton Lundell leipoo rystyllä paluukiekosta maalin kulmalta kiekon reppuun. Petteri Lindbohm saa syöttöpisteen osumaan. Joko nyt vapautuu Suomen hyökkäyspelaaminen uuteen lentoon?

Video Lundellin maalista katsottavissa alta:

33. min: Iiro Pakarinen pääsee laukomaan huippupaikasta B-pisteiden välissä, mutta ranneveto pysähtyy Bojarkinin maskiin. Seuraavasta hyökkäyksestä Kazakstan pääsee vaaralliseen hyökkäykseen. Säteri hoitaa.

31. min: Atte Ohtamaalta hieman vaarallista peliä hyökkäyssinisellä, mutta hänen onnekseen Teemu Turunen selvittää hankalan tilanteen. Nyt alkaa Leijonien kärsivällisyys olla jo koetuksella, kun peli laahaa maalittomana.

29. min: Mikael Ruohomaa tarjoilee komeasti kentän poikki takatolpalle hiipineelle Petteri Lindbohmille, mutta puolustaja ei osu kiekkoon.

25. min: Sekava erän alku Suomelta. Nyt hyökkäys pysähtyy paitsiona. Alkaako Leijonien ote mailaan puristaa jo liikaa paineiden alla? Ottelun puoliväli lähestyy, eikä Burjakinilla ole rehellisesti sanottuna ollut vielä mitään hätää maalillaan.

22. min: Bojarkin pitää Kazakstania pystyssä maalillaan. Samalla on sanottava, että Leijonien maalintekoyritykset ovat olleet toistaiseksi ponnettomia.

21. min: Toinen erä on käynnissä! Arttu Ruotsalainen saa paikan avata maalinteko ottelussa, mutta laukaus ei tuota toivottua tulosta.

1. erä:

Ensimmäisen erän erikoisin tapahtumaketju oli Oliwer Kasken lämäristä aiheutunut vastustajan luistimien terän irtoaminen.

Ottelu on ollut täysin Suomen hallinnassa, Harri Säteri on joutunut torjumaan toistaiseksi vain kerran. Leijonat puolestaan paukutti toistakymmentä laukausta kohti Nikita Bojarkinin maalia.

19. min: Saku Mäenalanen nousee maalin takaa ja yrittää vanhanaikaista, mutta maalivahti on hereillä.

18. min: Oliwer Kaski on laukonut hanakasti läpi erän ja laukoo nytkin tulisesti. Miehen liike on puolustuspäässä verkkaista, mutta kiekolliset taidot paikkaavat paljon.

16. min: Teemu Turuselle pelataan loistava maalipaikka mukavalla kuviolla, mutta ohjaus maalin edestä nousee yli maalin. Ylivoima ei tuota maalia, joukkueet tasalukuiset.

15. min: Ensimmäinen vajaa minuutti ylivoimaa ei tuota tulosta. Pakkopeli pyörii kuitenkin komeasti Kazakstanin päädyssä.

14. min: Kazakstanille rangaistus! Jesse Blacker saa kaksiminuuttisen Jere Karjalaisen kiinnipitämisestä.

12. min: Olli Määttä nousee hienosti hyökkäykseen mukaan siniviivalta ja kaartaa maalin takaa tekopaikkaan. Puolustajan laukaus lähtee kuitenkin pienestä kulmasta. Ei maalia.

11. min: Kazakstanille vastahyökkäys. Säteri ei joudu torjumaan vieläkään, sillä veto kimpoaa päätyverkkoon suomalaispuolustuksen kautta.

10. min: Mikael Seppälä laukoo B-pisteen kaarelta. Helppo koppi kazakstanilaisvahdille.

9. min: Iiro Pakarinen, USA-ottelun voittomaalin arkkitehti, pääsee laukomaan kääntölaukauksen, mutta Kazakstanin maalivahti torjuu alakulmasta patjallaan.

8. min: Ei tämä vastustaja mikään suupala Leijonille ole. Suomen nelosketju oli pitkään purjeessa, kun kazakstanilaiset loivat painetta puolustuspäätyyn.

7. min: Kazakstanin ensimmäinen kunnon hyökkäys Suomen päädyssä tuottaa useita vaarallisia maalintekopaikkoja osin leijonapelaajien möhlimisen ansiosta. Laukaukset ovat kuitenkin olleet toiseksi luokattomia.

5. min: Jere Innala pääsee laukomaan maalin edestä avain vapaasti, mutta rystyveto jää vaisuksi. Paine Kazakstanin päädyssä kasvaa.

4. min: Suomelle ensimmäinen kunnon maalipaikka! Marko Anttila tarjoilee maalin eteen Hannes Björniselle, jonka ohjaus ei kuitenkaan yllätä kazakstanilaisvahtia vaan lipuu ohi maalin.

3. min: Kazakstan ei ole toistaiseksi saanut vielä mitään aikaiseksi, ja Leijonat on pitänyt kiekkoa mielin määrin.

1. min: Suomi saa heti ensimmäisellä minuutilla paineen Kazakstanin päätyyn, mutta toistaiseksi maalintekopaikkoja tai -yrityksiä ei ole vielä saatu aikaan.

Klo 16.06: C Moren studion Mestarien pöydässä puolestaan pureuduttiin tänään Leijonien MM-pelaajien paineisiin ja siihen, miten niitä käsitellään. Karri Kiven kanssa asiaa puivat Olli Jokinen ja Veli-Matti Savinainen.

Klo 16.00: Tasan vartti aikaa ottelun alkuun! Sitä ennen ehtii hyvin katsomaan Leijonan tarinan, jossa pääosaa näyttelee tällä kertaa joukkueen nestori Petri Kontiola:

Klo 15.45: Leijonat on saapunut jo alkulämmittelyihin. Kiekko putoaa jäähän 30 minuutin päästä.

imgpsh_mobile_save

Klo 15.35: Suomen kentälliset pysyvät siis muuttumattomina, mutta kertauksen vuoksi käydään ne vielä läpi.