Leijonat hallittuun voittoon, Eetu Luostarinen loukkaantui – näin Iso-Britannia kaatui MM-kisoissa

Leijonat voitti jääkiekon MM-kisojen viidennessä alkulohkon ottelussaan Ison-Britannian maalein 5-0. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi–Iso-Britannia 5-0 (0-0, 3-0, 2-0)

3. erä:

Klo 23.31: Ottelu on päättynyt Suomen 5-0-voittoon. Monet pelaajat saivat tärkeitä onnistumisia tässä pakkopullalta tuoksahtaneessa ottelussa. Eetu Luostarinen loukkantuminen jäi ainoana takaiskuna kirjoihin.

59.49 MAALI 5-0! Sieltä tuli vielä yksi osuma, tällä kertaa Ben Bownsin ollessa maalillaan. Henri Jokiharju löytää komealla syötöllä pakkiparinsa Mikko Lehtosen takatolpalta. Pakkien sommitelmalla Leijonat voittaa ottelun 5-0.

58.45 JÄÄHY! Juhani Tyrväinen saa inhottavasti mailan lavasta kasvoihinsa. Ben Davies korkeata mailasta jäähylle.

57.27 MAALI 4-0! Kristian Kuusela iskee kiekon tyhjään maaliin. Veli-Matti Savinainen on yrittänyt turnauksen avausmaaliaan jo ties kuinka monessa paikassa, mutta tarjoilee kiekon epäitsekkäästi Kuuselalle, jolle osuma on MM-tasolla ensimmäinen. Hieno teko Savinaiselta.

57. min: Britannialta toiveikas maalivahdin ottaminen pois luukulta...

56. min: Tämä ylivoima pyörii jo nätimmin briteiltä. Ei vain tuota tulosta.

54.10 JÄÄHY! Juhani Tyrväinen taas jäähyboksiin. Nyt kiekottoman pelaajan estämisestä...

50. min: Lopun odotteluahan tämä kolmas erä on ollut. Suomi pitää kiekkoa, muttei luo juuri kummoisiakaan maalipaikkoja.

43.00 JÄÄHY! Iso-Britannia pääsee nyt ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Juhani Tyrväinen kampittaa vastustajan kolmantena miehenä kulmaväännössä.

Klo 22.53: Kolmas erä on käynnissä.

2. erä:

Klo 22.46: Eetu Luostarinen on nähty pukukoppikäytävällä jalka tuettuna ja menevän kyynärsauvoilla pukukoppiin. Tämä on kyllä karmea uutinen muutenkin neljällä sentterillä pelanneelle Leijonille.

40.00: Toinen erä on ohi. Tässä taisi tulla jo riittävät maalit, mutta vielä pitää polkea yksi erä, jotta homma on taputeltu.

34.59 MAALI 3-0! Joel Kiviranta iskee irtokiekosta uransa ensimmäisen MM-maalin. Miika Koivisto pommittaa laukauksen, Bowns torjuu ja Kiviranta ottaa kiekon tyylikkäästi haltuun ja sutaisee rystyltä reppuun.

35. min: Todella ikävä loukkaantuminen Eetu Luostarille. Hidastus näyttää kuinka hänen polvensa ottaa yhteen vastustajan kanssa aloituksessa. Tätä Leijonat eivät kaipaa, sillä sentteriosastolta puuttuu jo nyt Juho Lammikko, joten keskushyökkääjiä on vain kolme!

33. min: Ei tästä nyt mitään maalien ilotulitusta ole tullut, vaikka peli on täydellisesti Suomen hallussa. Asenne täydellisen kunnossa leijonalla.

30. min: Nyt oli lähellä kavennusmaali. Kiekko tulee vahingossa keskelle ja Oliver Betteridge on aivan vapaassa maalipaikassa. Olkinuora sulkee kiekon jalkansa alle.

29. min: Iso-Britannia saa taas vaihteeksi kiekon Suomen maalille. Aina nämä näyttävät vaarallisilta, vaikka tilanne ei olisikaan sellainen.

25.08 MAALI 2-0! Atte Ohtamaa tykittää hirvittävän rannelaukauksen yläkulmaan ja tekee uransa kuuden maajoukkuemaalin 96. ottelussa. Harvinaista herkkua siis. Ohtamaa alusti maalinsa sirolla kärkileipaisulla ja lähettää muuten todella komean vedon karvaajan jaloista. Maaliin merkitään syöttäjiksi Juhani Tyrväinen ja Veli-Matti Savinainen.

21.42 JÄÄHY! Colin Shieldsille kaksi minuuttia kampituksesta. Suomelle kolmas ylivoima tässä ottelussa.

20.24 MAALI 1-0! Toni Rajala vapauttaa tunnelmat heti erän alkuun. Komea rannelaukaus vasempaan yläkulmaan! Mikko Lehtonen ja maalivahti Jussi Olkinuora saavat syöttöpisteen osumaan. Tämä oli Rajalan ensimmäinen arvokisamaali neljän maalisyötön jälkeen.

1. erä:

20.00 Ensimmäinen erä päättyy maalittomassa tasatilanteessa. Laukaukset Suomelle 12-2.

19.40 JÄÄHY! Briteille toinen kakkonen avauserään. Evan Mosey saa koukkaamisesta rangaistuksen. Suomelle jää muutama sekunti ylivoima-aikaa.

19. min: Taas makaa Bowns selällään jäässä, kun pelaajat taistelevat kiekosta. Kaksi brittiä on kontallaan suojaamassa kiekkoa Kaapo Kakolta ja kumppaneilta.

18. min: Veli-Matti Savinaisella on ollut turnauksessa maalipaikkoja, mutta ei vain mene sisään. Tuomo Ruutu kaipaa Vellulta heräämistä peliin.

15. min: Kiekko käy välillä Suomen alueella. Onneksi pahalta näyttänyt tilanne johtanut laukaukseen maalia kohti.

14. min: Täysin yhtä maalia mennään. Leijonat hallitsee peliä täydellisesti.

11. min: Kaapo Kakon turnauksen seitsemäs maali oli jo todella lähellä. Sakari Manninen antaa päädystä aivan maagisen syötön avoimelle keskikaistalle. Bowns tulee hyvin vastaan ja sulkee kiekon syliinsä.

10. min: Taas on kiekko hukassa Bownsilta. Eetu Luostarinen näkee sen ja yrittää sörkkiä maaliin. Tästä hän saa ilkeästi poikittaisesta mailasta.

9. min: Tämän vaarallisempaa tilannetta ei Leijonien ensimmäinen ylivoima tuottanut.

8. min: Oliwer Kaski epäonnistuu ensin laukauksessa ja tuo sitten kiekon väkisin maalille. Maalivahti Ben Bowns pomputtaa kiekkoa vaarallisesti ja britit joutuvat sukeltamaan omalla maalillaan. Kiekko päätyy Bownsin haltuun.

7. min: Ensimmäinen minuutti ylivoimasta pyörii kohtalaisesti, mutta ilman tulosta.

5.54 JÄÄHY! Suomi saa ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Ben O'Connor työntää Juhani Tyrväisen selästä laitaan. Kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

6. min: Hyvin ovat britit tulleet otteluun. Leijonat ei ole vielä saanut yhtään kunnon hyökkäystä vastustajan alueelle.

3. min: Brett Perlini laukoo pahan jäänuoliaisen, jonka Olkinuora potkii pois.

2. min: Pian perään vaarallinen tilanne Jussi Olkinuoran maalilla. Mike Hammond tarjoilee Robert Dowdille takatolpalle, mutta kiekko kimpoaa tämän luistimista laidan yli.

1. min: Mikko Lehtonen pyssyttää siniviivasta ensimmäisen kohti maalia. Maalivahti Ben Bowns nappaa kiekon syliinsä.

Klo 21.15: Ja näin peli on käynnissä.

Klo 21.12: Kiekko putoaa aivan hetken kuluttua jäähän.

Klo 21.08: Leijonien kokoonpano illan otteluun:

Maalivahti:
45 Jussi Olkinuora (Varalla:35 Veini Vehviläinen)