Jukka Jalosen yllätysvalinta illan otteluun tuli täysin puun takaa: ”He ovat miettineet tämänkin”

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päätös peluuttaa kaikkia kolmea maalivahtia MM-turnauksen alkulohkossa herätti C Moren asiantuntijoiden keskuudessa ristiriitaisia tunnelmia. Tänään Iso-Britanniaa vastaan arvokisakasteensa saa Jussi Olkinuora.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi–Iso-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

AHL-vahti Kevin Lankinen aloitti turnauksen ja on ottanut selvän ykkösmaalivahdin aseman Kanadaan ja Slovakiaa vastaan tulleiden voittojen myötä. Yhdysvaltoja vastaan maaliin heitettiin Kärpissä päättyvällä kaudella loistanut Veini Vehviläinen, ja nyt on Pelicansissa pelanneen Olkinuoran vuoro.

C Moren asiantuntija Karri Kivi tunnustaa yllättyneensä Jukka Jalosen valmennusryhmän ratkaisusta.

– Minulle tosi iso yllätys. Ensinnäkin ensimmäinen peli MM-kisoissa tuo ilman muuta jännityksen siihen, Kivi arveli MTV Uutiset Livessä.

– Harvoin tulee yllätyksiä minulle pelaajavalinnoissa, mutta tämä oli. He ovat miettineet tämänkin, Kivi jatkaa.

Kevin Lankinen ottanut ykkösvahdin roolin

Vehviläinen ei suinkaan ollut USA:ta vastaan huono, vaikka sainkin kamppailuun äärimmäisen huonon alun jenkkien mentyä 0-2-johtoon. Leijonat venytti ottelun jatkoajalle, mutta taipui lopulta jatkoajalla 2-3-tappioon.

– Vehviläisellä ensimmäisessä pelissä nähtiin, että ykköserä oli hyvinkin hapuileva ottaen huomioon hänen tasonsa tänä vuonna, mutta hän keräsi itsensä kakkos- ja kolmoserään, Kivi sanoo.

Lankinen näytti olleen valmennusjohdon ykköskortti jo ennen kisoja valmistavissa otteluissa saamiensa pelien perusteella. Kisoissa hän debytoi äärimmäisen vahvasti Kanada-voitossa.

– Hän on ollut minusta todella varma, eleetön ja on ottanut tällä hetkellä sen roolin, että hän on ykkösmaalivahti, Tero Lehterä sanoo.

– Vehviläisellä oli todella vaikea otteluun tulo silloin, kun hän pelasi jenkkejä vastaan. Ehkä tässä nyt katsotaan vain, että saa yhden pelin.

Olkinuoralla vain hävittävää

Lehterä kuitenkin näkee, ettei Olkinuoralla ole ottelussa mitään voitettavaa. Pelivastuu silti varmasti kelpaa ensimmäisissä MM-kisoissa.

– En tiedä, määritteleekö se mitään ainakaan Olkinuoralle. Jos ollaan realistisia, niin hänellä ei ole mitään voitettavaa tässä, Lehterä sanoo.

– Faktahan on se, että hän voi vain epäonnistua, mutta jos Suomi voittaa Ison-Britannian, niin katse tuskin kääntyy maalivahtiin.

– Mutta uskon, että hän on silti erittäin innoissaan, että pääsee hyppäämään (kaukaloon). Mikä ettei, Lehterä jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat