Leijonat nousi komeasti takaa-ajoasemasta voittoon – näin jännittävä Kanada-ottelu eteni

Leijonat otti mittaa Kanadasta MM-kisojen viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan. MTV Urheilu seurasi suurten panosten ottelua hetki hetkeltä.

Kanada-Suomi 2-3 vl. (1-0, 1-1, 0-1)

Liveseuranta:

Klo 14.43: Kanada pitää yhden lisäpisteen turvin jatkohaaveensa vielä niukasti elossa. Jos Saksan ja Latvian välinen ottelu venyy jatkoajalle, putoaa Kanada jatkosta.

Voittomaalikilpailu:

Olkinuora torjuu Connor Brownin yrityksen komeasti ja Suomi voittaa!!

Iiro Pakarinen epäonnistuu yrityksessään.

Kanada kapteeni Adam Henrique onnistuu tärkeässä paikassa. Suomi johtaa 3-2.

Arttu Ruotsalainen upottaa kiekon rysään! Suomi johtaa 3-1!

Gabriel Vilardi epäonnistuu yrityksessään! Suomi johtaa 2-1 kolmen vetokierroksen jälkeen.

Saku Mäenalanen iskee kiekon verkkoon! 2-1 Leijonille!

Jussi Olkinuora torjuu Cole Perfettin ratkaisun. Tilanne kahden kierroksen jälkeen 1-1!

Oliwer Kaski tasoittaa takuuvarmalla suorituksella, 1-1!

Brandon Pirri onnistuu, Kanada johtaa 1-0!

Suomi aloittaa: Anton Lundell yrittää uittaa kiekon längistä sisään, mutta Kuemper torjuu.

Jatkoaika:

65.00: Jatkoaika päättyyRatkaisua haetaan voittomaalikilpailusta.

63. min: Hurja on vauhti! Maalipaikkoja on jatkuvasti molemmissa päissä, mutta voittomaali odottaa yhä tekijäänsä.

62. min: Niko Ojamäki ja Jere Sallinen karkaavat läpiajoon. Sallisen laukaus kuitenkin epäonnistuu. Päästä päähän mennään ja jatkotilanteesta Kanadalla on vaarallinen paikka.

62. min: Kanadalla on erinomainen tilaisuus iskeä kiekko sisään, mutta kuti viuhuu ohi. Toisessa päässä on Iiro Pakarisen vuoro yrittää maalintekoa, mutta ei onnistu.

Jatkoaika on käynnissä!

3. erä

60.00: Summeri soi kolmannen erän päättymisen merkiksi. Erän ainoasta osumasta vastasi Arttu Ruotsalainen, jolle maali oli jo päivän toinen.

56.00: MAALI! Suomi 2-2! Anton Lundell tulee vahvasti kohti Kanadan maalia ja tarjoilee upean syötön Arttu Ruotsalaiselle, joka iskee toisen maalinsa tähän otteluun. Olipahan häikäisevä maali!

55. min: Michael Bunting rynnistää vaarallisesti maalille, mutta kiekko lopulta niukasti ohi maalin. Toisessa päässä kenttämestarin erikoinen on yllättää Kuemperin, mutta kanadalaisvahti selvittää tilanteen niukasti.

52. min: Petter Lindbohm pöllyttää laukauksellaan verkkoja, mutta Suomen harmiksi tolppien väärältä puolelta.

50. min: Gabriel Vilardi laukoo tulisesti, mutta Olkinuora torjuu laukauksen kypärällään.

49. min: Kanada luo pitkästä aikaa vaarallisen maalipaikan Suomen päähän. Mangiapane laukoo, mutta Olkinuora selvittää tilanteen.

48. min: Ville Pokka porhaltaa vauhdilla kohti Kanadan maalia. Suomalaispuolustajan napakka laukaus viuhuu tolppaa nuollen ohi maalin. Se oli jo lähellä!

46. min: Marko Anttila toimittaa kiekon kulmauksesta kohti maalia. Kuemper pudottaa kiekon eteensä, mutta pystyy poimimaan sen takaisin haltuunsa.

42. min: Kanada pääsee vaaralliseen ylivoimahyökkäykseen, mutta Olkinuora ottaa tärkeän torjunnan. Heti perään toisessa päässä Jere Innala pääsee laukomaan, mutta Kuemper torjuu.

41. min: Oliwer Kaski tarjoilee komean kuljetuksen päätteeksi syötön maalin edustalle, mutta Suomi ei saa kunnollista laukausta aikaiseksi. Kuemper poimii pelivälineen itselleen.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

Klo 13.47: Toisen erän torjunnat: Olkinuora viisi, Kuemper 15.

40.00: Toinen erä päättyy! Leijonat paransi peliään avauserästä huomattavasti, mutta Kanada johtaa yhä. Toisen erän maaleista vastasivat Suomen Arttu Ruotsalainen ja Kanadan Maxime Comtois.

40. min: Atte Ohtamaa tulittaa viivasta, mutta Kuemper kaapii pelivälineen syliinsä.

38. min: Pirri on jälleen jäällä ja tasaviisikoin jatketaan. Leijonien ylivoima ei tuottanut tällä kertaa tulosta.

36. min: Suomen ylivoimaviisikko luo vetopaikan Oliwer Kaskelle, mutta Kuemper torjuu suomalaispakin kudin.

35.24: JÄÄHY! Suomi pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle! Brandon Pirri tööttää Niko Ojamäen poikittaisella mailalla jäihin ja joutuu jäähyaitioon miettimään tekosiaan. Nyt kiekko sisään Leijonat!

34. min: Nyt on Kontiolan ketjun vuoro saada vahva myllytys Kanadan päätyyn. Ketju rakentelee useamman vetopaikan, mutta Kuemper selvittää tilanteet varmasti.

33. min: Björnisen johtama ketju saa nyt painetta Kanadan päätyyn, mutta peli menee enemmänkin kulmissa pyörimiseksi, eikä maalipaikkoja synny.

27.58: MAALI! Kanada 2-1! Kanadan ylivoima luo heti vahvan paineen Suomen maalille ja Maxime Comtois runnoo kiekon maalin edestä verkkoon.

27.48: JÄÄHY! Suomi joutuu toistamiseen alivoimalle. Tällä kertaa istunnolle lähtee Anton Lundell.

24. min: Hannes Björninen rynnistä vahvasti Kanadan maalille. Kuemper tuikkaa kiekon kuitenkin väljemmille vesille, mutta samassa rytäkässä maali siirtyy pois paikaltaan. Aloitus Kanadan alueelle.

22. min: Leijonat on tullut toiseen erään aivan erilaisella intesiteetillä kuin avauserään. Petri Kontiola petaa paikan Iiro Pakariselle, mutta Kuemper torjuu Pakarisen yrityksen.

21.11: MAALI! Suomi 1-1! Arttu Ruotsalainen seilaa omalta alueelta vauhdikkaasti Kanadan alueelle ja laukoo kiekon napakalla kudilla ohi Darcy Kuemperin. Peli on tasan!

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Klo 12.56: Leijonat-puolustaja Miika Koivisto myönsi erätaukohaastattelussa, että Suomi jäi avauserässä täysin Kanadan jalkoihin. Tästä täytyy parantaa!

Klo 12.53: Maalivahtien torjunnat kuvastavat hyvin avauserän antia. Olkinuoralla avauserän jälkeen 17 torjuntaa, Kanadan Darcy Kuemperilla vain viisi.

20.00: Avauserä päättyy! Ensimmäinen erä oli pitkälti Kanadan hallintaa ja Leijonilla oli suuria vaikeuksia päästä edes Kanadan alueelle. Kanada johtaa ottelua 1-0 Brandon Pirrin osumalla.

16. min: Troy Stecher ampuu siniviivalta, mutta tuollaiset laukaukset ovat vain marjoja Olkinuoralle, joka poimii kudin helposti räpyläänsä.

15. min: Suomi kestää alivoimansa mainiosti! Jussi Olkinuora pysäytti kaikki Kanadan yritykset varmasti.

13.53: JÄÄHY! Leijonat joutuu alivoimalle, kun Marko Anttila kaataa Kanadan Andrew Mangiapanen sääntöjen vastaisin ottein. Tämä alivoima on kestettävä!

12. min: Kanada saa jälleen hyvää painetta Suomen alueelle. Leijonat-puolustus onnistuu kuitenkin pitämään Kanadan poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

8. min: Suomi on nyt päässyt huomattavasti paremmin peliin mukaan.

7. min: Suomen nelosketju rakentelee toistaiseksi parhaan maalintekopaikan, kun Turunen ja Lindbohm petaavat paikan Jere Salliselle, jonka laukaus kuitenkin suuntautuu ohi maalin.

5. min: Suomi saa ensimmäisen kerran hieman painetta Kanadankin päätyyn. Hyökkäys katkeaa kuitenkin, kun kiekko pomppaa yli laidan.

3. min: Suomen peli ei nyt ota oikein käynnistyäkseen, eikä Leijonat pääse Kanadan alueelle. Energinen Kanada hakee toisessa päässä jo toista osumaansa, mutta Olkinuora pysäyttää Adam Henriquen laukauksen.

01.30: MAALI! Kanada 1-0! Kanada aloittaa ottelun vahvasti ja iskee kiekon nopeasti Leijonien verkkoon. Brandon Pirri laukoo kiekon Olkinuoran varusteiden kautta rysään.

Ottelu on käynnissä!

Klo 12.15: Päivän otteluihin pääsee ensimmäistä kertaa yleisöä, mutta Suomen ottelussa muutokset eivät vielä näy.

Klo 12.13: Joukkueet luistelevat keskittyneinä päivän päänäyttämölle. Ottelu on pian valmiina alkamaan!

Klo 12.08: Jukka Jalonen tiedostaa, että Suomelta vaaditaan huippusuoritusta, jotta jatkopaikkaa havitteleva Kanada tänään kaatuisi.

Klo 11.57: Kanadan kokoonpanossa on pieniä viilauksia. Justin Danforth putoaa pois loukkaantumisen myötä.

Klo 11.52: Latvia-ottelun huilannut Hannes Björninen palaa tänään Leijonien kokoonpanoon. Jussi Olkinuora torjuu Suomen maalilla. Katso ketjut alta.