Wales nujersi Huuhkajat karvaasti – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Suomen jalkapallomaajoukkue hävisi Walesille Kansojen liigassa tämän kauden avausottelussa Helsingin Olympiastadionilla maalein 0–1. MTV seurasi tyhjille katsomoille pelatun ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Suomi–Wales, lopputulos 0–1:

2. puoliaika:

94. min: Pyry Soiri nousee vahvasti päätyrajaa pitkin ja pelaa pallon maalille. Suomi saa vielä kulmapotkun! Hradecky puskee siinä, mutta pallo lentää sivuun ja ottelu vihelletään poikki. Wales ottaa 1–0-vierasvoiton.

92. min: Wales vaihtaa Jamesin pois ja ottaa tilalle Ben Cabangon.

91. min: Kello tikittää tällä hetkellä Walesin hyväksi. Lisäaikaa annetaan kolme minuuttia.

87. min: Walesin Daniel Wilson rappaa Thomas Lamia ja saa keltaisen kortin.

86. min: Vahvan maajoukkuedebyytin tehnyt Ilmari Niskanen vaihtoon, Pyry Soiri loppuhetkiksi kentälle. Se on samalla Suomen viimeinen vaihto.

84. min: Neco Williams pääsee puikahtamaan palloon aivan Suomen maalin edessä, mutta sutii pelivälineen reilusti ohi maalin.

80. min: MAALI! Karvastakin karvaampaa kalkkia Huuhkajille! Kieffer Moore iskee nyt nopeasta vastahyökkäyksestä Daniel Jamesin syötöstä hyväksytysti pallon Huuhkajien maaliin. Maalivahti Lukas Hradecky saa näppejään väliin, mutta pallo jatkaa tiensä verkkoon. 0–1.

78. min: Daniel Jamesin nappulat osuvat Juhani Ojalaa päähän, ja suomalainen makaa hetken tuskaisena kentän pinnassa.

76. min: Kapteeni Tim Sparvin ottelu oli monine harhasyöttöineen heikko. Nyt hänet otetaan vaihtoon ja Thomas Lam tilalle.

72. min: Leo Väisänen katkaisee Walesin hyökkäyksen Wilsonia repimällä ja saa keltaisen kortin.

71. min: Suomen ensimmäinen vaihto. Fredrik Jensen kentälle Joni Kaukon tilalle.

69. min: Joni Kauko ehtii palloon oman pään laidalla ennen Connor Robertsia ja kaatuu. Roberts hermostuu, potkaisee tilanteen jälkeen pallon maassa makaavan Kaukon kasvoihin ja saa keltaisen kortin.

67. min: Joel Pohjanpalo nyt aiheuttamassa walesilaisille päänvaivaa boksissa. Pallo kuitenkin ohi maalin.

65. min: Huuhkajille ottelun toinen kulmapotku. Niskanen antaa, mutta Wales selvittää pallon väljemmälle.

62. min: Niskanen tavoittelee Pohjanpaloa keskityksellä rangaistusalueelta. Suomi viittoilee Walesin käsivirhettä, mutta peli saa jatkua.

60. min: Wales vaihtaa Williamseja: Neco Williams kentälle ja Jonathan Williams sivuun.

55. min: Nyt nousee vaarallisesti Wales. Daniel Jamesin nosto leijailee kuitenkin yli maalin.

48. min: Ottelun ensimmäinen kulmapotku Suomelle. Joel Pohjanpalo voittaa pääpallon ja Leo Väisäsellä on sen jälkeen tyhjä maali edessään, mutta hän tykittää pallon lujaa tolppaan ja se kimpoaa siitä ulos. Kirpaiseva missaus!

47. min: Teemu Pukki rynnii Walesin maalille ja saa keltaisen kortin talloessaan samalla Connor Robertsin jaloille.

Kello 22.49: Toinen jakso vauhdissa. Wales ottaa supertähti Gareth Balen vaihtoon ja Harry Wilsonin hänen tilalleen toiseksi jaksoksi kentälle! Suomi ei tee vielä vaihtoja, joten sillä on kaikki kolme vaihtoaan yhä käytettävissä.

1. puoliaika:

Kello 22.35: Kumpikin heilutti avauspuoliskolla kerran maaliverkkoja. Walesin Kieffer Moore oli kuitenkin tehnyt rikkeen ennen puskumaaliaan ja Suomen tilanne oli tuomittu paitsioksi, kun Joni Kauko painoi pallon alanurkkaan. Varsin tasainen avausjakso tapahtumiltaan muutenkin.

Kello 22.32: Minuutin lisäaika takana. Tauolle siirrytään maalittomassa tilanteessa.

42. min: Debytantti Niskanen pelaa ennakkoluulotonta, hienoa ottelua. Nyt hän jakaa oikealta laidalta erinomaisen keskityksen maalille. Wales kuitenkin selvittää tilanteen.

41. min: Keskitys vapaapotkusta kiertää Suomen maalille, mutta O'Shaugnessy purkaa pallon väljemmille vesille.

40. min: Jere Uronen torppaa Gareth Balen rujosti iskemällä ruhonsa tämän eteen. Varoitusta ei jaeta, mutta Wales saa vapaapotkun kulmalipun lähettyviltä.

39. min: Glen Kamara tekee silkkisiä liikkeitään rangaistusalueen lähellä ja nousee Walesin boksiin. Suomen tilanne kuivuu kuitenkin hetken päästä ahtaassa tilassa kasaan.

36. min: Tunteet kuumenevat keskialueella ja nähdään tönimisiä puolin ja toisin. Glen Kamaraa taklannut Joe Morrell ottaa Walesin joukkueen ensimmäisen varoituksen.

30. min: Pallo lipeää rajaheittotilanteessa Huuhkajien O'Shaugnessyn käsistä ja walesilaiset vaativat puolustusalueellaan äänekkäästi tilanteen kääntämistä, mutta Suomi saa uusia rajaheiton. Se lentääkin mainiosti Walesin maalille, mutta tilanne maalivahti Hennessey on tilanteen tasalla.

26. min: Suomen kapteeni Tim Sparv taklaa Jonathan Williamsilta rangaistusalueen lähellä jalat alta ja ottaa ottelun ensimmäisen varoituksen.

24. min: Joni Kauko painaa Joel Pohjanpalon pudotuksesta pallon alakulmaan, mutta tilanne on jo tuomittu paitsioksi.

21. min: Kuka Gareth Bale? Ilmari Niskanen ryövää Real Madrid -tähdeltä keskialueella pallon tuosta vain!

17. min: Suomen syöttötyöskentelyssä on viilattavaa. Huuhkajat on sortunut keskialueella muutamiin harhasyöttöihin toistensa perään.

16. min: Daniel James nostaa nyt Walesin hyökkäystä keskeltä. Gareth Bale virittää kutinsa, mutta pallo viuhuu vasemmalta reilusti ohi maalin.

13. min: Ben Davies pelaa sivuvapaapotkun Suomen maalille ja hakee pitkää Moorea. Hetken saa jännittää, mutta Huuhkajat selviää tilanteesta.

8. min: Daniel James aiheuttaa jälleen vaaraa! Hän pelaa pallon Huuhkajien maalille, mutta Lukas Hradecky onnistuu menemään vaarallisesti pomppivan pelivälineen tielle.

6. min: Ilmari Niskanen haastaa Ben Daviesia ja onnistuu hankkimaan Suomelle vapaapotkun. Matalahko vapaapotku on kelpo, mutta pallo kimpoilee Walesin maalipotkuksi.

4. min: Daniel James osoittaa Walesin vasemmalla laidalla nopeuttaan, ja Ilmari Niskanen on helisemässä. James keskittää maalille ja Kieffer Moore puskee pallon maaliin, mutta Kieffer on repinyt aiemmin O'Shaugnessya, minkä myötä maali hylätään.

2. min: Suomi kierrättää palloa hyökkäyspäässä oikealta vasemmalle ja takaisin ja käyttää kentän leveyttä hyväkseen. Vielä kuitenkin tunnustellaan.

-----------------------

Klo 21.46: Pelaajat polvistuvat Black Lives Matter -liikkeen tukieleenä. Polvistuminen tehty ja peli on nyt käynnissä!

Kello 21.41: Kansallislaulujen aika. Peli käyntiin muutamien minuuttien kuluttua.

Kello 21.41: Yksi poiminta Walesin kokoonpanosta: Huuhkajien on syytä olla tarkkana maalinsa lähellä, kun Walesilla on pääpalloihin käytössään pitkä ja osaava täsmäase 196 senttimetriä pitkässä Kieffer Mooressa.

Kello 21.35: Teemu Pukin lapikas on jälleen lämmennyt, ja hän on iskenyt maaleja Norwichin harjoitusotteluissa. Huuhkajilla on ykköspyssynsä osumille tilausta tänään, kun on tosi kyseessä.

Kello 21.24: MTV Urheilu raportoi Teemu Pukin ajatuksista ennen Wales-peliä. Huuhkajat-hyökkääjä väisti kysymyksen seurasiirrosta, mutta myönsi itseluottamuksensa horjuneen loppukaudesta.

Kello 21.17: Suomi tahkoaa Kansojen liigaa viime kauden C-divisioonan lohkovoiton myötä nyt B-tasolla. Suomen ja Walesin kanssa samassa lohkossa pelaavat myös Bulgaria ja Irlanti. Ne iskevät yhteen tänään samaan aikaan Bulgarian Sofiassa.

Kello 21.15: Suomi ja Wales ovat pelanneet vastakkain 12 kertaa ja tasaista on ollut: Suomen saldona on neljä voittoa, neljä tasapeliä ja neljä tappiota. Tehdyt maalit ovat Walesin eduksi 17–12.

Kello 21.13: Wales voitti edellisessä ottelussaan, EM-karsintojen päätöspelissään 19.11.2019 Unkarin 2–0. Myös Wales selviytyi EM-kisoihin.

Kello 21.03: Huuhkajilla on koronaviruspandemian myötä pitkä aika edellisestä ottelustaan. Viimeksi Suomi pelasi 18.11.2019 vieraissa Kreikkaa vastaan EM-karsintojen päätösottelun. Tuo ottelu päättyi Huuhkajien 1–2-tappioon, mutta Suomi oli varmistanut paikkansa EM-kisoihin jo edellisessä ottelussa Liechtenstein-voitolla. EM-kisat siirrettiin tältä vuodelta ensi kesään.

Kello 21.00: Walesilla on myös poissaoloja, mutta se tarjoaa Huuhkajille laatujoukkueena kovan haasteen. Joukkueen kirkkain tähti on Real Madridissa pelaava maailmanluokan hyökkääjä Gareth Bale.