Max Verstappen ajoi suvereeniin voittoon, Valtteri Bottakselta ilahduttava startti F1-kauteen – näin avauskilpailu eteni

Formula ykkösten kausi 2023 käynnistyi sunnuntaina Bahrainin GP:llä. MTV seurasi kisatapahtumia.

Bahrainin GP:

Lopputulokset: 


1. Max Verstappen     Red Bull    
2. Sergio Perez       Red Bull     +11,987
3. Fernando Alonso    Aston Martin +38,637
4. Carlos Sainz       Ferrari      +48,052
5. Lewis Hamilton     Mercedes     +50,977
6. Lance Stroll       Aston Martin +54,502
7. George Russell     Mercedes     +55,873
8. Valtteri Bottas    Alfa Romeo   +72,647
9. Pierre Gasly       Alpine       +73,753
10.Alex Albon         Williams     +89,774

RUUTULIPPU: Max Verstappen voittaa ylivoimaisesti F1-kauden avauskilpailun! Sergio Perez on tänään toinen ja Fernando Alonso täydentää kärkikolmikon.

Valtteri Bottas on tänään komeasti kahdeksas!

Kierros 57/57: Verstappen lähtee viimeiselle kierrokselle!

Kierros 53/57: Sainz saattaa sittenkin pitää nelossijansa, sillä Hamilton on jäänyt jo 1,8 sekunnin päähän. Voi toki olla, että Hamilton lataa akkuja vielä viimeistä yritystä varten.

Kierros 51/57: Valtteri Bottas joutuu vielä jännittämään kahdeksatta sijaansa. Gasly on kutistanut eron jo 5,3 sekuntiin ja ajaa reilu sekunnin nopeampia kierroksia kuin Bottas.

Kierros 49/57: Hamilton ei pääse nyt ohi Sainzista. Alonso on karannut jo 4,4 sekunnin päähän ja on ajamassa komeasti kolmanneksi.

Kierros 47/57: Hamilton on hiipynyt jo alle puolen sekunnin päähän Sainzista, mutta ei hae vielä väkisin ohitusta.

Kierros 45/57: Alonso hiipii todella lähelle Sainzia ja osuu hieman Ferrari-kuljettajan takarenkaaseen. Sainz puolustaa hyvin, mutta Alonso rynnistää lopulta väkisin ohi.

Kierros 44/57: Alonso on nyt hiipinyt DRS-etäisyydelle Sainzista. Ferrari joutuu taistelemaan nyt kynsin ja hampain palkintokorokesijastaan.

Kierros 43/57: Tuoreilla pehmeillä renkailla ajava Gasly ajaa kisan nopeimman kierroksen ja nousee yhdeksänneksi ohi Albonin. Ero Bottakseen on 17,5 sekuntia.

Kierros 42/57: Leclercin keskeytyksen myötä taistelu kolmossijasta heräsi nyt aivan eri tavalla eroon. Tällä hetkellä Carlos Sainz on kolmantena. Alonso on vain 1,5 sekunnin päässä maanmiehestään ja Hamilton puolestaan kärkkyy 1,6 sekunnin päässä Alonsosta.

Kierros 41/57: Osa kuljettajista reagoi virtuaaliseen turva-autoon ja tulevat sisään. Bottas pysyy radalla. Albon tulee suomalaisen takana sisään ja on nyt tuoreilla renkaille 20 sekunnin päässä suomalaisesta.

Kierros 41/57: Charles Leclercin auto sanoo itsensä irti! Monacolainen hyytyy radan varteen ja joutuu keskeyttämään. Virtuaalinen turva-auto joudutaan ottamaan radalle!

Kierros 39/57: Vitossijasta käydään nyt kovaa taistelua! Hamilton ei luovuta ja on aivan Alonson kannassa. Ei kuitenkaan riittävän lähellä.

Kierros 38/57: Alonso on jälleen lähellä, mutta Hamilton puolustaa mallikkaasti. Tovia myöhemmin Alonso kuitenkin tekee upean ohituksen ja nousee viidenneksi.

Kierros 37/57: Fernando Alonso ohittaa hetkellisesti Lewis Hamiltonin, mutta brittimestari pystyy nousemaan vielä Alonson edelle. Aston Martinin espanjalaiskuski on kuitenkin nyt huomattavasti paremmassa vauhdissa kuin Hamilton.

Kierros 37/57: Myös Verstappen tulee tekemään oman toisen pysähdyksensä. Hän palaa radalle ylivoimaiseen 12 sekunnin johtoon.

Kierros 35/57: Perez tulee sisään. Pysähdys ei suju ihan täydellisesti, mutta meksikolainen palaa radalle toiselle sijalle, koska myös Alonso tulee sisään.

Alonso puolestaan palaa radalle niukasti Hamiltonin taakse kuudenneksi.

Järjestys nyt: 1) Verstappen 2) Perez 3) Leclerc 4) Sainz 5) Hamilton 6) Alonso 7) Stroll 8) Russell 9) Bottas 10) Albon

Kierros 34/57: Leclerc tulee varikolle! Nopea pysähdys ja mies takaisin radalle neljänneksi.

Kärkiryhmästä Verstappen, Perez ja Alonso eivät ole vielä tehneet toista pysähdystään.

Kierros 32/57: Ferrari ja Sainz reagoivat Hamiltonin pysähdykseen ja espanjalainen tulee sisään. Myös George Russell tekee toisen pysähdyksensä.

Sainz palaa radalle viidenneksi Hamiltonin eteen. Russell palaa seitsemänneksi täpärästi Strollin eteen. Stroll kuitenkin syöksyy seuraavalla suoralla Mercedes-kuskin ohi 7:nneksi.

Kierros 31/57: Hamilton tulee varikolle viidenneltä sijalta. Myös Stroll tulee toistamiseen sisään. Varikkopeli on jälleen käynnissä.

Kierros 30/57: Valtteri Bottas tulee yhdeksänneltä sijalta varikolle! Kaikki sujuu hyvin ja suomalainen palaa radalle 11:nneksi. Juuri Albonin edelle.

Kierros 26/57: Perez syöksyy Leclercin ohi ja nousee kilpailussa toiselle sijalle. Red Bullilla on nyt kaksoisjohto.

Kierros 24/57: Max Verstappen ajaa kärjessä aivan omaa vauhtiaan. Ero Leclerciin on kasvanut jo 12 sekuntiin.

Perez lähestyy Leclerciä ja on enää 0,9 sekunnin päässä Ferrari-kuskista. Kohta saatetaan nähdä tiukka taistelu kakkospaikasta.

Kierros 20/57: Valtteri Bottas ei pysty vastaamaan kärkitallien vauhtiin ja nyt on Lance Strollin vuoro syöksyä suomalaisen ohi kahdeksanneksi. 

Nyt Bottas saanee ajaa kuitenkin rauhassa, sillä ero takana ajavaan Alboniin on jo 4,5 sekuntia.

Kierros 19/57: Red Bullit ovat liikkeellä eriävällä rengasstrategialla, sillä Verstappen ja Perez ovat ainoat kärkikuljettajat, jotka ovat liikkeellä pehmeillä renkailla. Muut ajavat kovilla renkailla.

Kierros 18/57: Sergio Perez tulee varikolle, joten kärjen järjestys on nyt normalisoitunut. Russel ohittaa samaan aikaan Bottaksen ja nousee sijalle seitsemän.

1) Verstappen 2) Leclerc 3) Perez 4) Sainz 5) Hamilton 6) Alonso 7) Russell 8) Bottas 9) Stroll 10) Albon

Kierros 17/57: Alonson kyyti on huomattavasti Bottasta kovempaa ja espanjalainen syöksyy suomalaisen ohi. Russell kärkkyy seuraavaksi ohitusta.

Kierros 17/57: Valtteri Bottas on noussut varikkopysähdysten myötä upeasti kuudenneksi. Suomalaiskuski ajaa komeaa kilpailua.

Alonso on kuitenkin noussut jo iskuetäisyydelle, ja Bottas joutuu kohta puolustuskannalle.

Kierros 16/57: Kisaa johtava Perez on ainoa kärkikuljettaja, joka ei ole tehnyt vielä varikkopysähdystään.

Kierros 15/57: F1-debytantti Oscar Piastrin kilpailu päättyy keskeytykseen.

Kierros 15/57: Verstappen tulee kärkipaikalta varikolle. Kaikki sujuu kuin rasvattu ja hallitseva mestari palaa toiselle sijalle.

Myös Alonso tulee varikolle ja putoaa kahdeksanneksi Bottaksen taakse! Bottas on nyt seitsemäs.

Kierros 14/57: Ferrari tekee tuplapysähdyksen, kun sekä Leclerc että Sainz tulevat varikolle. Myös Russell tulee samalta kierrokselta sisään, mutta hänen stoppinsa on hidas.

Russell putoaa jopa Bottaksen taakse kymmenenneksi. Bottas on nyt kahdeksantena.

Kierros 13/57: Lewis Hamilton avaa varikkopelin kärkikuskien osalta ja palaa radalle yhdeksänneksi. Samaan aikaan Alonso rynnistää väkisin Russellin ohi. Russell ei antanut periksi, mutta joutui lopulta luopumaan viidennestä sijasta.

Kierros 12/57: Valtteri Bottas tulee yhdeksänneltä sijalta varikolle. Kovat renkaat alle ja suomalainen tulee takaisin radalle sijalle 14.

Kierros 12/57: Russell valittaa renkaiden olevan jo loppu.

Kierros 10/57: Alonso on hiipinyt aivan Russellin kantaan. Espanjalaiskonkari vaanii enää vain 0,4 sekunnin päässä brittikuljettajasta.

Kierros 9/57: Mercedes-kaksikko Lewis Hamilton ja George Russell käyvät tiukkaa taistelua sijoista 5 ja 6. Ero on alle sekunti ja Russell toteaa tiimiradioon olevansa Hamiltonia nopeampi.

Alonso vaanii kuitenkin 0,8 sekunnin päässä Russellista, joten ei Hamilton voi ilmaiseksikaan päästää Russellia ohi.

Kierros 7/57: Max Verstappen ajaa tällä hetkellä 0,5 sekuntia nopeampia kierroksia kuin kukaan muu. Ero toisena ajavaan Leclerciin on jo 5,3 sekuntia.

Kierros 5/57: Lance Stroll ohittaa Bottaksen ja nousee kilpailussa kahdeksanneksi.

Kierros 3/57: Verstappen on repinyt Leclerciin jo 2,2 sekunnin kaulan. Perez on 1,1 sekunnin päässä monacolaisesta ja Sainz puolestaan vaanii meksikolaisen päänahkaa alle sekunnin päässä.

1) Verstappen 2) Leclerc 3) Perez 4) Sainz 5) Hamilton 6) Russell 7) Alonso 8) Bottas

LÄHTÖ: Charles Leclerc saa erinomaisen lähdön ja syöksyy Sergio Perezin ohi toiseksi. Myös Sainz yrittää Perezin ohi, mutta meksikolainen puolustaa aggressiivisesti. Valtteri Bottas nousee upeasti neljä sijaa kahdeksanneksi.

Kello 17.00: Kuskit lähtevät lämmittelykierrokselle!

Kello 16.55: Viisi minuuttia lähtöön!

Kello 16.45: Kauan odotettu päivä on jälleen edessä, kun F1-sarja pyörähtää käyntiin. Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Red Bullin Max Verstappen lähtee kilpailuun kärkipaikalta. Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee kisaan ruudusta 12. 

Ferrarin Charles Leclerc lähti vuosi sitten paalupaikalta Bahrainin GP:hen ja ajoi kisassa voittoon. Carlos Sainz täydensi Ferrarin kaksoisvoiton. Red Bullilla oli vaikeaa, sillä Sergio Perez ja Verstappen molemmat keskeyttivät. Bottas ajoi hienosti kisassa kuudenneksi ja tallikaveri Guanyu Zhou otti uransa ensimmäisen MM-pisteen ollen kymmenes.

Aston Martinin Fernando Alonso osoitti erinomaista vauhtia harjoituksissa ja onnistui rikkomaan aika-ajossa kolmen kärkitallin rintaman. 41-vuotias kaksinkertainen maailmanmestari lähtee kisaan viidennestä ruudusta. 

Lähtöjärjestys:

1.

Max Verstappen

Red Bull

2.

Sergio Perez

Red Bull

3.

Charles Leclerc

Ferrari

4.

Carlos Sainz

Ferrari

5.

Fernando Alonso

Aston Martin

6.

George Russell

Mercedes

7.

Lewis Hamilton

Mercedes

8.

Lance Stroll

Aston Martin

9.

Esteban Ocon

Alpine

10.

Nico Hülkenberg

Haas

11.

Lando Norris

McLaren

12.

Valtteri Bottas

Alfa Romeo

13.

Guanyu Zhou

Alfa Romeo

14.

Yuki Tsunoda

AlphaTauri

15.

Alexander Albon

Williams

16.

Logan Sargeant

Williams

17.

Kevin Magnussen

Haas

18.

Oscar Piastri

McLaren

19.

Nyck de Vries

AlphaTauri

20.

Pierre Gasly

Alpine


Lue myös:

    Uusimmat