MTV:n vaalitentistä poistunut Harkimo teki temput myös Apu-lehdelle – kieltäytyi viime tipassa haastattelusta, johon oli jo luvannut osallistua

Hjallis Harkimo poistui kesken tentin – Petteri Orpo kuittasi 0:22
Katso video: Näin kokoomuksen Petteri Orpo kuittasi Hjallis Harkimolle, kun hänen poistumisestaan kerrottiin.

Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo käveli ulos MTV Uutisten järjestämästä puheenjohtajatentistä kesken kaiken eilen illalla.

Harkimo kritisoi poistumisellaan sitä, että hän ei mielestään saanut tentissä riittävästi puheenvuoroja.

Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Harkimo on vaalien alla kohdellut mediaa erikoisella tavalla. 

Apu-lehti kertoo maanantaina julkaistussa jutussaan Harkimon lupautuneen ensin haastatteluun. Harkimo oli kieltäytynyt kuitenkin haastattelusta viime tipassa nähtyään kysymykset.

Kyse oli lehden "Kohtuuton vaalitentti" -haastattelusta, jossa puolueiden puheenjohtajille esitetyt väitteet ovat tarkoituksella kohtuuttomia ja jopa epäreiluja.

Toimittaja Manu Marttinen kirjoittaa Harkimon suostuneen haastatteluun joulukuun alussa. Marttinen oli lähettänyt Harkimolle haastattelussa esitettävät väitteet vuorokautta ennen sovittua haastatteluajankohtaa tammikuun puolivälissä. Marttisen mukaan näin oli menetelty kaikkien haastateltavien kanssa.

17 väitteen mukana oli myös Jokereihin ja venäläisiin liikemiehiin liittyviä kysymyksiä. Väitteiden lähettämisen jälkeen Harkimo kuitenkin kieltäytyi osallistumasta haastatteluun. Kieltäytymistä perusteltiin sillä, että kysymykset keskittyivät liikaa Jokereihin.

Marttinen toteaa, että haastattelusta saa kieltäytyä, mutta vallanpitäjät eivät kuitenkaan voi valita sitä, mistä aiheista media kirjoittaa tai mitä kysymyksiä heille saa esittää.

Apu on julkaissut sivuillaan listan väitteistä, jotka oli tarkoitus esittää Harkimolle.

Lue myös:

    Uusimmat