MTV:n tiedot: 15-vuotiaan surma vaikuttaa sattumanvaraiselta – epäillään myös raiskausta

Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä 2:01
Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä.

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus Pirkanmaan Valkeakoskella kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Valkeakoskella tapahtunut 15-vuotiaan tytön surma vaikuttaa sattumanvaraiselta teolta.

Sisä-Suomen poliisin rikosylikomisario Jari Kinnunen kommentoi aiemmin tiedotteessa, että paikalle tulleille poliiseille oli selvinnyt aika nopeasti, että kyseessä on henkirikos.

Tytön kanssa iltaa viettäneet kaverit löysivät hänen ruumiinsa metsiköstä jalkakäytävän tuntumasta Naakan ja Laiskan kaupunginosien väliseltä alueelta, läheltä Valkeakosken keskustaa.

Tapausta tutkitaan tappona.

– Voin vahvistaa, että epäilty on otettu kiinni myöhään illalla lauantaina ennen puoltayötä, rikosylikomisario Kinnunen kertoo MTV Uutisille.

– Tappo ei välttämättä ole ainoa rikosnimike, Kinnunen sanoo.

Kinnunen ei kerro, miten isossa seurueessa tyttö oli perjantaina illalla tai mihin asti seurue oli yhdessä. MTV Uutisten tietojen mukaan uhri on täysin kunnollinen eikä hänellä esimerkiksi ole rikollista taustaa.

Rikosylikomisario vahvistaa kiinniotetun olevan virallisesti epäilty henkirikoksesta.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan tyttö oli aktiivinen Snapchat-viestipalvelussa perjantain ja lauantain välisenä yönä noin kello 00.30. Lehti on saanut useammalta henkilöltä tiedon puolenyön jälkeen lähetyistä viesteistä, joista yhdestä selvisi hänen olleen sisätiloissa yöllä hieman ennen puoli yhtä.

Myös MTV Uutiset on nähnyt viestin kuvakaappauksen, josta näkee viestin saapumisajan.

– En näihin pysty sinulle vastaamaan, koska kuulustelut täytyy saada ensin tehtyä, Kinnunen sanoo.

"Ystävät tekevät tässä karhunpalvelusta"

Naapuruston asukas kuvaili lauantaina MTV Uutisille havahtuneensa yöllä kovaan pitkäkestoiseen huutoon. Huuto kuului asukkaan mukaan noin kello 00.15 perjantain ja lauantain välisenä yönä metsän suunnalta, jonka poliisi oli lauantaiaamuna eristänyt.

Kinnunen ei halua kommentoida huutoasiaa MTV:lle, mutta sanoo, ettei poliisi usko sen liittyvän tapaukseen lainkaan.

– Nämä nyt ovat tällaisia. Siellä (sosiaalisessa mediassa) tuntuu liikkuvan kaikennäköistä. Siellä on ilmeisesti jo suurin piirtein ratkaistu tämä rikos. Ystävät tekevät tässä karhunpalvelusta poliisille.

Kuinka poikkeuksellisena rikosylikomisario Kinnunen pitää tapausta omalla urallaan?

– Onhan tämä poikkeuksellinen tapaus. Näitä alaikäisiin kohdistuneita henkirikoksia on hyvin vähän Suomessa. Niitä on muutamia, ja silloin, kun niitä tulee esille, ihmisille tulee sellainen tunne, että tapahtuuko näitä paljon, Kinnunen sanoo.

– Mutta ei näitä oikeasti paljon tapahdu. Jokainen tapaus on tietysti valitettava, mutta onneksi tämä on harvinaista Suomessa.

Poliisi tiedottaa lisää Valkeakosken teinisurmasta tänään sunnuntaina iltapäivällä tai alkuillasta.

Lue myös:

    Uusimmat