Mainos

MTV:n rakastettu uutisankkuri Leena Kaskela on kuollut

MTV:n pitkäaikainen uutisankkuri Leena Kaskela on kuollut. Hän kuoli pitkäaikaiseen vakavaan sairauteen Helsingissä myöhään lauantai-iltana.

Kaskela oli kuollessaan 77-vuotias. Hän olisi täyttänyt joulupäivänä 78 vuotta.

Kaskelaa jäävät kaipaamaan aviopuoliso, kaksi aikuista tytärtä ja lastenlapset.

Kaskela aloitti uransa MTV:ssä vuonna 1965 tv-kuuluttajana. MTV:n Kymmenen uutisten ankkurina hän aloitti vuonna 1981. Hän jäi eläkkeelle MTV:ltä 9. marraskuuta 2004. 

Kaskela oli yksi Suomen pidetyimmistä tv-esiintyjistä. Vuonna 2015 hän sai elämäntyöpalkinnon Kultainen Venla -gaalassa. Hän voitti urallaan viisi parhaan naisesiintyjän Telvis-patsasta.

Kantava voima uutistoimituksessa

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sai suru-uutisen Kaskelan kuolemasta myöhään lauantai-iltana.

– Leena Kaskelan kuolinuutinen on erittäin raskas asia meidän toimituksellemme. Otimme tiedon surullisin mielin vastaan.

– Leena oli kantava voima siinä tekijäjoukossa, joka aloitti Kymmenen uutiset MTV:llä syksyllä 1981. Hän oli yksi Suomen ensimmäisiä naisankkureita yhdessä Pirkko Arstilan kanssa ja hän toi uutisiin uudenlaisen tekemisen tavan. Hän ei lukenut uutisia vaan hän kertoi ne, Ylä-Anttila sanoo.

– Leenalla oli aina käsittämättömän lämmin ote kaikkiin uutisiin. Niihin uutisiin, jotka olivat raskaita ja ikäviä kerrottavia, hän pystyi luomaan ankkurina empaattisen otteen, jolloin katsojalle välittyi erittäin hienosti se asia ja kärki.

Ylä-Anttilan mukaan Kaskelalla oli suuri rooli MTV:n uutisbrändin luomisessa.

– Leena on uutisankkurilegenda. Sillä, että hän oli meidän kanssamme uutisten ensimmäiset vuosikymmenet, on iso merkitys vielä tälle päivälle. Se kantaa meitä uskottavuudessa ja luotettavuudessa.

Pidetty työkaveri ja esikuva nuorille

Työyhteisössä Kaskelan loistava huumorintaju tuli kaikille tutuksi.

– Hänen huumorintajunsa ja erittäin hyvä tilannetajunsa pääsi oikeuksiinsa meidän erilaisissa legendaarisissa kevennyksissä, Ylä-Anttila kertoo.

Päätoimittajan mukaan Kaskela oli myös tyyli-ikoni.

– Hän oli aina erittäin tyylikäs omassa pukeutumisessaan ja omassa olemisessaan. Hän oli monella tavalla esikuva meille televisioon tuleville nuorille 80-luvulla, kun uutisia rakennettiin.

MTV:n uutistoimituksen työyhteisö oli Kaskelalle erittäin tärkeä.

– Surullisinta ja jotenkin liikuttavaa on se, että hän lähti tästä maailmasta Kymmenen uutisten aikaan lauantai-iltana.

– Leena oli todella ihana ihminen, ja työyhteisössä kaikki välittivät hänestä paljon. Hänen huumorinsa toi iloa työpäiviin. Hän oli rautainen ammattilainen, jolla oli kultainen, välittävä sydän.

2:38

7:16

10:32

1:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja