MTV:n kirjeenvaihtajalegenda Kari Lumikero piti Palme-tutkinnan ratkaisua pannukakkuna: "Vaikka Engström olisi ollut elossa, häntä ei olisi näillä todisteilla saatu tuomittua"

5:19
Näin Lumikero kommentoi Palme-tutkinnan ratkaisua MTV Uutisille.

Vuosien varrella 133 ihmistä on jo ehtinyt tunnustaa Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhan.

Palmen murhatutkintaa voi ihan syystä pitää yhtenä koko maailman suurimpana murhamysteerinä.

MTV:n entinen kirjeenvaihtaja Kari Lumikero muisteli, minkälainen ihminen Palme oli.

– Palmehan oli rakastettu ja samalla hyvin kiistelty poliitikko. Tapasin hänet silloin tällöin ja minulle jäi aina mieleen, että hän oli tavattoman sanavalmis, hauskakin jos halusi, mutta saattoi olla myöskin aika hankala haastateltava, Lumikero muisteli.

Lumikeron mukaan Palme oli suuri poliitikko, ehkäpä Ruotsin historian kansainvälisesti tunnetuin ja kiistellyin poliitikko.

– Lopputulos on täydellinen pannukakku, koska mitään varsinaista näyttöä siitä, että Stig Engström olisi syyllinen, ei ollut.

Koko Ruotsi odotti konkreettisia todisteita, kuten dna-näytteitä. Niitä ei tullut. Lumikero kuvailee Ruotsin poliisin toimia amatöörimäisiksi alusta loppuun asti. Kun Palme murhattiin helmikuussa 1986, aluetta ei eristetty eikä lentokenttiä suljettu.

– Oikeusoppineiden mielestä, vaikka Engström olisi ollut elossa, häntä ei olisi näillä todisteilla saatu tuomittua, Lumikero sanoi.

Motiivia Palmen murhaan ei todennäköisesti koskaan saada selville.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja