MTV Uutiset Tukholmassa – ruotsalaiset pettyivät pahasti Palmen murhatutkintaan, suuren osan mukaan murha ei ratkennut: "Mitään uutta ei selvinnyt"

9:13
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto raportoi Olof Palmen murhapaikalta Tukholmasta.

Tukholmalaiset ovat sitä mieltä, että Olof Palmen henkirikoksen päätepiste oli pahemman luokan floppi.

Tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa syyttäjä Krister Petersson kertoi, että Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhatutkinnalle on pantu piste.

Palmen murhan pääepäillyksi on nimitetty Stig Engström eli Skandia-mies, joka kuoli jo vuosia sitten. Esitutkinta on päättynyt, koska epäilty on kuollut.  Engström oli aikanaan innokas auttamaan poliisia ja oli mukana jopa murhan rekonstruktion tekemisessä.

Tukholmassa ihmiset olivat kerääntyneet Palmen murhapaikalle muistelemaan ja tuoneet kukkia.

– Kyllä se on koskettanut ruotsalaisia ja tuntuu siltä, että ainakin tällä hetkellä pääosin yli 70 prosenttia ihmisistä on mielipidemittausten mukaan sitä mieltä, ettei Palmen murha ole ratkennut, MTV Uutisten Ruotsin kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ihmiset eivät näytä Lehdon mukaan uskovan siihen, että syyttäjän ratkaisu olisi lopulta oikea ja että koko asialle olisi tullut piste.

– Tämän päivän tiedotustilaisuus oli vähän torso ja näyttää siltä, että aika moni muu on samaa mieltä. Mitään uutta tänään ei ole selvinnyt, ja sitä on kritisoitu, Lehto kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja