MTV Juniori: Nyt tulee Suomen ensimmäinen tv-muskari lapsille!

Mimmikoto-ohjelmasta tutut Mimmit Hansu ja Pauski tutustuttavat lapsia musiikkiin. MTV Juniorilla nähtävä Mimmien muskari on Suomen ensimmäinen tv-muskari.

Mimmien muskari ohjelman toinen vetäjä Pauski, eli Pauliina Lerche, kertoo ohjelman mukailevan oikeaa musiikkileikkikoulutuntia. Jokaisen tunnin alussa ja lopussa on samat alku- ja loppulaulut ja 20-minuuttiset jaksot käsittelevät eri teemoja. Ohjelmassa seikkaillaan esimerkiksi intiaanien kanssa, sademetsässä, maatilalla tai käsitellään liikennettä. Teemojen avulla soitetaan ja opetellaan musiikin teoriaa, esimerkiksi rytmejä.

– Meillä on sellaiset rytmikortit ja Mimmien eläinystävillä on kaikilla omat rytmit.

Musisoinnin ja teorian lisäksi ohjelmassa pääsee myös liikkumaan musiikin tahtiin sekä tietenkin laulamaan.

 – Lapsilla on jotakin tekemistä. Ei ole sellaisia hetkiä, että vaan tönötettäsi paikallaan ja laulettaisiin.

Muskari on paitsi kiva myös hyödyllinen harrastus. Lerche kertoo lukeneensa tutkimuksista musiikinopiskelusta olevan hyötyä esimerkiksi matematiikan opiskelussa. Musiikki voi auttaa myös kieliopinnoissa, etenkin vieraan kielen lausumisessa.

– Jos on lapsi joka harrastaa musiikkia, niin sitten tunnistaa paremmin eri sävelkorkeuksia ja vieraitten kielten lausumisessa intonaatioita.

Soita kantelekaraoken ja bändin mukana

Lerchen mielestä ohjelman parhaita puolia on se, että se tuo muskarin kaikkien lasten saataville, sillä muskariryhmiä ei ole tarjolla joka paikassa. Myös perheiden aikataulut ja kiireet voivat rajoittaa lapsen viemistä harrastukseen.

– Tiedän ihan omiakin ystäviä, jotka asuvat tuolla maaseudulla. Olisi 50 kilometrin matka muskariin, niin lähdepä siinä sitten työ- ja päiväkotipäivän jälkeen lapsia roudailemaan 100 kilometriä yhteensä. Eipä sitä sitten tule lähettyä.

Ohjelmaa katsoessa on myös mahdollista musisoida mukana. Noin puolessa ohjelman jaksoista on mukana viisikielinen kantele. Tällöin kuvaruutuun tulee sointumerkit, joiden avulla lapsi voi seurata, missään mennään ja soittaa mukana. Lerche kutsuukin tätä kantelekaraokeksi. Keksinnön ansiosta ohjelma soveltuu myös jo musiikkia harrastaville lapsille.

– Tuosta saa varmasti hyötyä myös ne lapset, jotka vaikkapa käy kantelemuskarissa ja soittaa viisikielistä kanteletta.

Vielä hauskempaa mukana soittamisesta tulee ohjelman bändin ansiosta.

– Kun meillä on siellä bändi säestämässä niin sehän kuulostaa huippukivalta, saat soittaa omassa olohuoneessa oman bändin kanssa.

Mimmien bändissä soittaa useita tunnettuja muusikoita, esimerkiksi vasta Teosto-palkintoehdokkaaksi nimetty Tuomas Logrén sekä Lauri Tähkän yhtyeestä tuttu Milla Viljamaa.

Mimmien muskari alkaa MTV Juniori -maksukanavalla lauantaina 14.2. Ohjelma on katsottavissa myös Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat