MTV esittelee salaisen kirjeen, jolla Puolustusvoimat kosiskelee drone-harrastajia – "Pyydän sinua hävittämään tämän paperin asianmukaisesti"

Puolustusvoimat kosiskelee drone-harrastajia 0:21

Puolustusvoimat on lähettänyt lennokkien harrastajille kirjeen, jossa se tiedustelee kiinnostusta uuden sodan ajan joukon perustamiseen.

Puolustusvoimilta kirjeen saanut mies lähetti kopion kirjeestä MTV Uutisille. Kirjeessä kerrotaan, että yhteystiedot on saatu Trafin kautta, sillä nelikopterin tai vastaavan laitteen lennättämistä varten tarvittava lupa on haettava sieltä.

– Tämä viesti ja sen sisältö on tarkoitettu vain Sinulle, henkilökohtaisesti ja pyydän Sinua hävittämään tämän paperin asianmukaisesti asian vanhetessa, esimerkiksi silppuamalla, kirjeessä lukee.

Kirjeen mukaan Puolustusvoimat suunnittelee uuden sodan ajan joukon perustamista, jossa joukko mahdollisesti käyttäisi kaupallisten nelikopterien suorituskykyjä omaavia laitteita. Muut viranomaiset ovat jo hyödyntäneet reserviläisten osaamista, joten kysyn kiinnostustasi asiaan muutaman kysymyksen ja kriteerin kautta, kirjeessä kerrotaan.

Kolme kriteeriä

Kriteerit ovat: on suorittanut varusmiespalveluksen Suomessa, ei ole sitoutunut tukemaan poliisia tai pelastuslaitosta lennättäjänä ja on kiinnostunut toimimaan uudessa sodan ajan tehtävässä, jossa koulutuksen jälkeen sitoutuu harjoittelemaan kertausharjoituksissa alustavasti noin kerran vuodessa.

Sähköpostitse pyydetään lähettämään lyhyt kuvaus, miten kauan on harrastanut tai lentänyt ammatikseen. Puolustusvoimat esivalitsee henkilöt, joihin otetaan yhteyttä ennen varsinaista valintaa. Hakemus pyydetään toimittamaan 28. joulukuuta mennessä.  

Lue myös:

    Uusimmat