MT: Lähes puolet kannattaisi Natoon liittymistä, jos valtionjohto suosittelisi

10:07
Ajaako Venäjän uhittelu Suomen vääjäämättä Naton syliin?

Kokoomuksen ja SDP:n kannattajat innokkaimpia liittoutujia.

Lähes puolet suomalaisista kannattaisi Natoon liittymistä, jos valtionjohto suosittelisi liittoutumista. Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä kyselyssä tätä mieltä oli 45 prosenttia vastanneista.

Joka kolmas vastusti ajatusta ja neljäsosa ei ottanut kantaa. Eniten kannatusta Natoon liittyminen sai kokoomuksen ja SDP:n kannattajilta, joissa osuus nousi yli puolen. Myös RKP:n kannattajien enemmistö oli tällä linjalla.

Vasemmistoliiton kannattajista enemmistö piti kiinni Natoon liittymistä vastustavasta linjastaan, vaikka valtionjohto ryhtyisi sen tukijaksi.

Keskustalaisista lähes puolet oli valmiita Natoon, jos sille tulisi valtionjohdon suositus. Vihreiden ja perussuomalaisten joukossa osuus oli hieman pienempi.

Natoon liittymisen kannatus oli suurinta miesten, pääkaupunkiseudulla tai maaseutumaisissa kunnissa asuvien, yli 64-vuotiaiden, suurituloisten ja korkeasti koulutettujen joukossa. Johtajat ja yrittäjät olivat muita ammattiryhmiä Nato-myönteisempiä.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri ja siihen vastasi hiukan yli tuhat ihmistä viime ja edellisviikolla. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja