Motorola julkisti keskiluokan Moto Z4 -älypuhelinmallin – erikoisuutena yhä Moto Mods -lisäkuoret

Lenovon omistama Motorola on julkistanut uuden keskiluokan Moto Z4 -älypuhelinmallin. Aiempien Moto Z -sarjalaisten tavoin uutuuden erikoisuus on tuki Moto Mods -lisäkuorille.

Moto Mods -kuorilla puhelimeen voi lisätä erilaisia lisätoimintoja, kuten 360-kameran, lisäakun tai -kaiuttimen tai vaikkapa Polaroid-tulostimen.

Moto Z4:ssä on 6,39 tuuman AMOLED-näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä. Näytön yläreunassa on pienikokoinen lovi etukameralle. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle.

Takana Moto Z4:ssä on yksi 48 megapikselin kamera f/1,7-aukolla. Kamera on varustettu optisella kuvanvakaimella ja käytössä on myös lasertarkennus. Etukameran tarkkuus on 25 megapikseliä ja aukon koko f/2,0. Sekä taka- että etukamera voivat yhdistää neljä pikseliä yhdeksi, päätyen 12 ja 6,25 megapikselin kuvakokoihin tehokkaammalla valon tallentumisella otoksiin.

Keskiluokkaan Moto Z4:n sijoittaa sen Qualcomm Snapdragon 675 -järjestelmäpiiri. RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, sekä lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 3 600 milliampeerituntia, ja se tukee 15 watin TurboPower-pikalatausta. Motorolan mukaan Moto Z4:n akunkesto yltää kahteen päivään.

USB-C-liitännän lisäksi Moto Z4:ssä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Tämä on varsin yllättävää, sillä aiemmissa Moto Z:ssä, Moto Z2:ssa ja Moto Z3:ssa erillistä kuulokeliitäntää ei ole ollut. Langattomien yhteyksien osalta tuettuna on tuttu kattaus: 4G LTE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ja NFC.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android 9 Pie, tuttuun Motorola-tapaan vähäisin eroin vakio-Androidista.

Värivaihtoehtoja Moto Z4:stä on kaksi, harmaa Flash Grey sekä valkoinen Frost White. Puhelimen mitat ovat 158 x 75 x 7,35 millimetriä ja paino 165 grammaa.

Moto Z4:n saatavuudesta muualla kuin Yhdysvalloissa ei ole vielä tietoa. Siellä puhelin tulee myyntiin 13. kesäkuuta ja tukee myös aiemmin esiteltyä 5G Moto Mod -lisäosaa, jolla puhelimeen voi lisätä tuen 5G-mobiiliverkkoyhteydelle.

Lue myös:

    Uusimmat