Moottoripyörällä saa kohta ajaa kaistojen välissä Kaliforniassa – tarvitaanko laki Suomeenkin?

Kaliforniassa hyväksyttiin kesällä laki, joka sallii moottoripyörällä ajamisen kaistojen välissä. Olisiko samalle laille tarvetta myös Suomessa?

Kalifornia on ensimmäinen osavaltio Yhdysvalloissa, joka sallii kaistojen välissä ajamisen virallisesti.

Laki allekirjoitettiin elokuun puolivälissä ja se astuu voimaan vuoden 2017 alusta.

Ajaminen kaistojen välissä hiertää autoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden välejä universaalisti.

Moottoripyöräilijöiden mielestä se vähentää ruuhkia ja pienentää riskiä autoilijoiden ajaa moottoripyörän perään. Autoilijoiden mielestä taas kaistojen välissä ajavat moottoripyörät tekevät liikenteestä levottomampaa ja sen seuraamisesta haastavampaa.

Moottoripyöräilijät Yhdysvalloissa uskovat uuden lain pakottavan autoilijoita huomioimaan heidät, mikä tekisi kaistojen välissä ajamisesta turvallisempaa.

Autoilijoiden kannalta haasteellista on huomata ja nähdä kaistojen välissä liikkuva liikenne, sillä esimerkiksi raskaan liikenteen ajoneuvoissa on pimeitä kulmia.

Onkin mielenkiintoista nähdä löytyykö vastaavanlaiselle laille tarvetta myös Suomessa.

Esimerkiksi ainakin pääkaupunkiseudulla työmatkaruuhkat ovat arkipäivää lomakausien ulkopuolella. Lisäksi usein toistuvat huoltotyöt sisääntuloväylillä ja kehäteillä ruuhkauttavat liikennettä myös jatkuvasti.

Mutta helpottaisiko kaistojen välissä ajamisen salliva laki tarpeeksi kotimaan ruuhkia siihen aikaan vuodesta, kun Suomessa on moottoripyöräkausi?

Musta jää voi yllättää autoilijan 1:25

Lue myös:

    Uusimmat