Monipuolisuus on Cristiano Ronaldon suurin ase – mikä tekee portugalilaisesta niin hyvän pääpelaajan? "Miten hän virittää tuon jousen"

Cristiano Ronaldon maalintekotaidosta tiedetään ja tunnetaan lähestulkoon kaikki, mutta yksi tilasto Ronaldon maalisarakkeissa hämmästyttää.

Kaudesta 2009 laskettuna Ronaldo on tehnyt sarjassa ja europeleissä 439 maalia, joiden tekemiseen hän on tarvinnut 84 minuuttia yhtä osumaa kohti. Lionel Messin vastaavat lukemat ovat 445 ja 82. 

Hämmästyttävää on kuitenkin portugalilaisen maalimäärät päällä. 16 maalia puskennutta Messiä ei pääpelaajana tunneta, mutta myös PSG:n Edinson Cavanin ja Bayern Münchenin Robert Lewandowskin 39 päämaalia kalpenevat Ronaldon 73 päällä tehdyn maalin rinnalla.

– Tuo kroppa on viritetty aivan viimeisimmilleen. Se fyysinen voima ja kyky yhdistettynä ponnistusvoimaan ja siihen, miten hän virittää tuon jousen ja vahvalla niskalla puskee palloja maaliin on aivan maailman eliittiä, C Moren asiantuntija Mika Väyrynen sanoi keskiviikkona.

Ajax ja Juventus pelasivat keskiviikkona 1-1-tasapelin Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

C Moren asiantuntijat Väyrynen ja Petri Pasanen nostivat esiin Ajaxin puolustajien lyhyet mitat Ronaldoon verrattuna.

Ainoastaan 189-senttinen Matthijs de Ligt oli hollantilaisjoukkueen alakerrasta kaksi senttiä Ronaldoa pidempi, samalla kun 171 senttiä pitkä Nicolas Tagliafico, 180-senttinen Daley Blind ovat todennäköisesti vaikeuksissa Ronaldon pääpelaamisen kanssa myös otteluparin toisessa osaottelussa tulevalla viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat