Saksa ihastuttaa matkakohteena – koe nämä helmet

Matkakohteena Saksa voi olla edelleen hieman tuntematon ja jopa aliarvostettu. Monipuolinen maa tarjoaa kuitenkin elämyksiä laidasta laitaan läpi vuoden.

Hotellihintojen vertailusivusto Trivago listasi kahdeksan näkemisen arvoista paikkaa Saksassa. Osa kohteista on monelle tuttuja, kuten Neuschwansteinin satumainen linna ja mielenkiintoinen pääkaupunki Berliini. Mukaan mahtuu kuitenkin myös tuntemattomampia helmiä. 

Satulinna Neuschwanstein

Neuschwansteinin linna sijaitsee Baijerin Alpeilla Schwangaun kylässä, vain parin tunnin ajomatkan päässä Münchenistä. Kuuluisa linna on ollut inspiraation lähteenä Walt Disneyn Prinsessa Ruususen linnalle. Neuschwanstein kuului aikoinaan kuningas Ludwig II:lle, joka rakennutti sen omaksi yksityiseksi asumuksekseen. Joutsenaiheisen mahtavan linnan rakentaminen jäi kuitenkin kesken, kun kuningas kuoli hämärissä olosuhteissa vuonna 1886. Tänäkin päivä linna on yhä monilta osin keskeneräinen. Neuschwansteinissa vierailijan kannattaa ehdottomasti kulkea metsän läpi Marienbrücke-sillalle. Sillalta on upea näköala vuorten ympäröimään satulinnaan.

Karnevaalien Köln

Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki. Siellä on väkilukuun nähden enemmän pubeja kuin missään muussa Saksan suurkaupungissa. Myös kölninvesi, Eau de Cologne, on nimensä mukaisesti alun perin lähtöisin Kölnistä. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Kölnin tuomiokirkko, goottilaistyylinen katedraali, jonka rakentamiseen kului yli 500 vuotta. Kölnissä riittää tekemistä jokaisena vuodenaikana, mutta se on erityisen tunnettu karnevaalistaan. Karnevaalitunnelmasta nauttivan matkailijan kannattaakin liittyä niiden tuhansien ihmisten joukkoon, jotka juhlivat karnevaalia Kölnin kaduilla vuosittain. Karnevaalia vietetään helmikuussa ja niiden huipentuma, ruusumaanantai, on tänä vuonna 16.2.

Romanttinen Heidelberg

Heidelbergin sijainti Neckar-joen varrella idyllisen maaseudun ympäröimänä tekee siitä oivan kohteen romanttiselle matkalle. Yksi kaupungin tärkeimmistä paikoista on Altstadt, vanhakaupunki, jossa sijaitsevat Heidelbergin linnan rauniot. Linnan historia ulottuu aina renessanssin aikaan saakka, ja sieltä on kuvankauniit maisemat kaupungin yli. Linna on tunnettu Großes Fass -viinitynnyristään, johon mahtuu lähes 220 000 litraa viiniä. Tynnyrin rakentamiseen tarvittiin 130 tammipuuta. Heidelberg on tunnettu myös yhdestä Euroopan arvostetuimmista ja vanhimmista yliopistoista.

Taiteen ja historian pääkaupunki Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini ei ole perinteisellä tavalla kaunis kaupunki, vaan sitä leimaa ennemminkin rosoisuus ja täysin omanlainen ilmapiiri. Kaupungin historiaan kuuluu monia maailmanlaajuisesti tärkeitä tapahtumia ja ajanjaksoja, kuten Preussin kuningaskunnan aika, toinen maailmansota ja kylmä sota, jotka ovat yhä vahvasti esillä katukuvassa. Historian myllerryksistä toipunut Berliini on nykyään ainutlaatuisen, vaihtoehtoisen taiteen ja kulttuurin keskus, jolle vain harva kaupunki vetää vertoja. Kaupungissa on lukemattomat määrät museoita ja taidegalleriaa ja peräti kolme oopperataloa. Berliini onkin mielenkiintoinen matkakohde intohimoisille taiteen, kulttuurin ja historian harrastajille ja ammattilaisille.

Ihastuttava Moselin jokilaakson viinialue

Monille tulee yllätyksenä, että Saksa on autojen ja oluen valmistuksen lisäksi myös merkittävä viinintuottaja. Maan kuuluisimmat viinialueet sijaitsevat Mosel-joen varrella lähellä Saksan, Ranskan ja Luxemburgin rajaa. Täällä pääset siemailemaan makeista Riesling-rypäleistä valmistettua viiniä. Aluella sijaitsee Saksan vanhin kaupunki Trier, kuvankaunis Koblenz sekä Cochem, jossa keltit ja roomalaiset alkoivat valmistaa viiniä jo 2 000 vuotta sitten. Cochemia pidetään Moselin jokilaakson romanttisimpana matkakohteena, ja se on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen jokaiselle viininharrastajalle.

Pohjoinen paratiisisaari Sylt

Saksalle kuuluu useita saaria, joista Pohjanmerellä sijaitseva Sylt on yksi. Saarelle pääsee matkustamaan joko laivalla, junalla tai lentokoneella. Syltin saarella on huikeat 40 kilometriä pitkä hiekkaranta. Rantoja on suunnattu erikseen esimerkiksi perheille, purjelautailijoille ja nudisteille. Koiranomistajille on oma rantansa, jonne myös lemmikki on tervetullut. Tällä pohjoisella paratiisisaarella pääset lisäksi saunomaan merinäköalaa ihastellen sekä juhlimaan rannalla aamunkoittoon asti. Sylt on tunnettu myös ensiluokkaisista ostereistaan, joita jokaisen kulinaristin on maistettava.

Jälleenrakennettu Dresden

Täynnä elämää oleva Dresden sijaitsee Elbe-joen varrella lähellä Tšekin rajaa. Kaupunki on tärkeä taiteen keskus. Erityisesti musiikista ja kuvataiteesta kiinnostuneille Dresden tarjoaa lukemattomat määrät konsertteja ja taidemuseoita. Dresdenin kaupunki on jälleenrakennettu useaan otteeseen, sillä tulipalot ja toisen maailmansodan aikaiset pommitukset saivat aikaan merkittäviä tuhoja kaupungissa. Dresdenin arkkitehtuurissa yhdistyvätkin tänä päivänä onnistuneesti vaikutteet eri vuosisadoilta.

Satamakaupunki Hampuri

Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki. Kaupungissa sijaitseva satama tekee siitä merkittävän paikan merenkäynnille. Hampuri on myös Saksan median ja monien muiden toimialojen keskus. Satamakaupungin tunnelmasta pääsee nauttimaan vaikkapa osallistumalla risteilylle, tai illallistamalla veden äärellä jossain kaupungin lukuisista ravintoloista. Hampurissa on vilkas yöelämä, ja eri alueilta löytyy menopaikkoja moneen eri makuun. Kaupungissa järjestetään myös lukuisia konsertteja musiikin ystäville. Tiesitkö, että ennen maailmanmainettaan The Beatlesilla oli tapana esiintyä Hampurissa?

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja