Moni eroaa lomien jälkeen – onko oma suhteesi vaarassa?

7:22

Erotilastoissa näkyy piikki aina lomien jälkeen. Parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija Marika Rosenborg kertoi Huomenta Suomessa keskiviikkoaamuna, mistä se johtuu.

– Lomalla sinänsä ei tapahdu asioita, jotka johtavat eroon, Marika Rosenborg totesi lähetyksessä.

Kyse on pikemminkin siitä, että parisuhdetta ja sen hyviä asioita ei ole muistettu vahvistaa arjen keskellä niin, että lomalle jäädessä voitaisiin nauttia lomasta. Sen sijaan lomaan on kasattu liikaa paineita, ja tilanne eskaloituu.

– Jos käsittelemättömiä asioita kääntelee vain oman pään sisällä, niin kun yhteistä aikaa sitten on, helposti ne tulevat ulos tavalla, joka ei ole niin hedelmällinen, Rosenborg selittää.

Asioiden esille ottamista saatetaan kiireiden takia tahallaankin siirtää loma-aikaan.

– Ja sitten, kun siellä tulee puheeksi asiat, jotka ovat ehkä hiertäneet pitkään ja joita ei ole osattu sanoa toiselle, voidaan ehkä joutua arvioimaan uudelleen sitä, missä mennään. Joudutaanko ehkä tekemään joitakin muutoksia suhteeseen tai päätöksiä sen eteen, pitääkö suhde ehkä lopettaa.

– Olisi tosi tärkeää panostaa siihen, että myös arkena olisi niitä hyviä asioita ja hetkiä, jotta ei jäisi loman vastuulle ”hoitaa” niitä, Rosenborg sanoo.

Odotetaanko parisuhteelta ja kumppanilta nykyään liikoja? Miten kannattaa toimia, jos juuri lomalla huomaa, että parisuhde mättää? Mitä ylipäätään pitää tehdä, jos jonkin asian suhteessa haluaa muuttuvan? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja