Molemmat jalkansa menettänyt kuskilupaus tähtää uuteen formulasarjaan: "Upea mahdollisuus"

Molemmat jalkansa menettänyt brittiläinen kuljettajalupaus Billy Monger tähyää uuteen kansainväliseen F3-sarjaan, kertoo Motorsport.com.

Videolla puidaan tuoreita F1-testejä Abu Dhabissa:


Monger, 19, ajoi tänä vuonna ensimmäisen sesonkinsa sen jälkeen, kun hän oli menettänyt jalkansa F4-onnettomuudessa Doningtonin radalla huhtikuussa 2017. Monger sijoittui Britannian F3-sarjassa kuudenneksi.

Mongerin vakava onnettomuus tapahtui huhtikuussa 2017 Doningtonin radalla kolarissa Suomen Patrik Pasman kanssa. Pitkän operaation päätteeksi Mongerin molemmat jalat jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Sitkeä britti taisteli itsensä kuitenkin takaisin tositoimiin.

Mongerin ajamaan autoon on tehty erityismukautuksia, jotta hän pystyy ajamaan sitä. Jarrupoljinta on korotettu niin, että hän voi pystyy painamaan sitä amputoidulla jalantyngällään. Autoa on onnistuttu Motorsport.comin mukaan entisestään kehittämään niin, että Monger tuntee pystyvänsä ottamaan urallaan seuraavan askelen.

Kuljettajien on sääntöjen mukaan kyettävä pääsemään autostaan alle kahdeksassa sekunnissa ulos hätätapauksessa, ja Monger on pystynyt hyppäämään F2-autosta alle kolmessa sekunnissa ulos.

Monger ei ole vielä kuitenkaan Motorsport.comin tietojen mukaan läpäissyt virallista Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n testiä, sillä läsnä ei ole ollut virallista tarkkailijaa. Mongerin täytyy läpäistä testi kilpaillakseen F3:ssa, mutta hän on osoittanut pystyvänsä tähän.

Suunnitelma A

Tulevaksi kaudeksi lanseerataan uusi kansainvälinen F3-sarja, jonka toivotaan toimivan ponnahduslautana nuorille kuljettajille matkalla kohti moottoriurheilun kuninkuusluokkaa F1:tä. Uudessa F3:ssa yhteen sulautuvat entinen GP3-sarja ja Euroopan Formula 3 -sarja. F3 asemoituu arvojärjestyksessä F1:n ja F2:n alapuolelle, niin että FIA:n kolme suurinta yhden kuljettajan kilpailusarjaa kuuluvat saman sateenvarjon alle.

– Se olisi hienoa askel minulle. Se on suunnitelma A, johon tähtäämme, Monger sanoi uudesta sarjasta.

Monger povaa, että uusi sarja tarjoaisi hänelle arvokasta oppia.

– F1-pakettiin kuuluminen tietenkin auttaa, mutta uskon, että myös uusi sarja auttaa minua.

Monger arvelee myös taistelun uudessa sarjassa olevan tasaista.

– Uskon, että tämän vuoden kehityksemme jälkeen tämä tulisi olemaan upea mahdollisuus minulle. Haluan testata itseni parhaita nuoria kuskeja vastaan ja osoittaa kykyni itselleni.

Lue myös:

    Uusimmat