Mobiiliajokortin sisältävä Autoilija-sovellus tulossa kesällä – osaan puhelimista muita aiemmin

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että sen pilottikäytössä oleva Autoilija-sovellus ja sen mobiiliajokortti on tarkoitus saada käyttöön kesällä. Tarkempaa julkaisupäivää ei Traficomin mukaan ole vielä päätetty.

”Mobiiliajokortin julkaisemisen osalta kaikki näyttää nyt hyvältä ja pyrimme saamaan sen käyttöön kesän aikana. Sovellus on jo saanut etukäteen valtavaa kiinnostusta ja teemme vielä viimeisiä varmistuksia siitä, että kaikki sujuu jouhevasti myös lukuisten taustajärjestelmien osalta, jotta kortti toimii laajamittaisessa käytössä yhtä hyvin kuin pilottina”, sanoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

”Kerromme tarkan käyttöönottopäivän, kun se varmistuu. Autoilija-sovelluksen julkaisu on tarkoitus tehdä portaittain eli sovellus ei tule kaikille puhelinmalleille sovelluskauppoihin ladattavaksi samalla kertaa. Nyt teemme täysillä töitä sen suhteen, että sovellus palvelisi käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Pylväs.

Mobiiliajokorttisovellus on ollut testikäytössä pilottiryhmällä reilun vuoden ajan ja saanut Traficomin mukaan erinomaista palautetta. Sovelluksen skaalaus laajamittaiseen käyttöön asettaa kuitenkin toiminnallisuudelle kovat lisävaatimukset.

Mobiiliajokortti on osa Traficomin kehittämää Autoilija-sovellusta. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää niin kutsuttua vahvaa tunnistautumista, eli mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla kirjautumista.

Mobiiliajokortti on mobiililaitteeseen ladattava vapaaehtoinen ja maksuton lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalla.

Mobiiliajokortilla voi osoittaa ajo-oikeuden ja iän luotettavasti ja turvallisesti. Visuaalisten turvaelementtien avulla katsoja voi helposti arvioida mobiilikortin luotettavuutta. Turvaelementtejä ovat muun muassa animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa, sekä kännykkää käänneltäessä muuttuvat hologrammimaiset kuviot. Lisäksi QR-koodin avulla tuodaan varmennukseen lisäturvaa.

Lue myös:

    Uusimmat