MM-pokaali esillä Tampereen jääkiekkomuseossa

Ensi keväänä 26. huhtikuuta - 11. toukokuuta Suomessa järjestettävien jääkiekon MM-kilpailujen voittajajoukkueelle jaettava maailmanmestaruuspokaali on nähtävillä Tampereella sijaitsevassa Suomen jääkiekkomuseossa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) luovutti espanjalaissyntyisen taitelijan Andre Ricardin suunnitteleman palkinnon museokeskus Vapriikissa toimivan Jääkiekkomuseon haltuun maanantaina.

Ikuisesti kiertävää kiertopalkintoa säilytetään museossa väliaikaisesti eli siihen asti, kunnes MM-kisajärjestäjät luovuttavat sen Suomen MM-turnauksen voittajajoukkueelle ensi toukokuussa.

Toukokuuhun asti Jääkiekkomuseon säilytettävänä on myös MM-kilpailujen parhaalle pelaajalle luovutettava parhaan pelaajan palkinto. Sen voitti ensimmäisenä hyökkääjä Teemu Selänne vuonna 1999 Norjassa järjestetyissä MM-kisoissa.
-Se, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto luovutti nämä palkinnot väliaikaisesti museomme haltuun, on sekä museolle että ensi kevään MM-kisat järjestävälle Suomelle suuri kunnianosoitus, arvioi Jääkiekkomuseoyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Kontto.

Kimmo Timosen paita

Jääkiekkomuseon yli 500 kappaleen pelipaitakokoelma sai maanantaina merkittävän täydennyksen. Kansainvälinen jääkiekkoliitto lahjoitti Jääkiekkomuseolle 10 Salt Lake Cityn olympiakisoissa käytettyä pelipaitaa. Paidat luovutti museolle IIHF:n puolesta Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Lahjoitettavien paitojen joukossa on miesten olympiaturnauksen kahdeksan parhaan maan sekä naisten kulta- ja hopeajoukkueen maajoukkuepaidat. Suomen paita on kuulunut Kimmo Timoselle. Kalervo Kummolan mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton markkinointipäällikkö Kimmo Leinonen on "pääsyyllinen" siihen, että paitakokoelma saatiin Jääkiekkomuseoon.

Jääkiekkomuseossa on parhaillaan esillä sen ensimmäinen vaihtuva näyttely Leijonat olympiakaukalossa. Se on esillä 29. syyskuuta asti. Huhtikuussa 2003 avautuu yleisölle museon toinen vaihtuva näyttely Kotijäät kutsuvat, joka esittelee kävijöille Suomessa järjestettyjä jääkiekon MM-kisoja. MM-kisat on järjestetty Suomessa vuosina 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, ja keväällä 2003 Leijonilla on taas kotikenttäetu. Jääkiekkomuseo toimii yhteistyössä Tampereen museoiden ja ja Suomen urheilumuseon kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja