MM-mitalisti lopettaa uransa – floppasi SM-liigassa

Johan Harju on päättänyt jääkiekkoilijan uransa. 37-vuotias ruotsalainen kertoo asiasta Norrländska Socialdemokraten -lehdelle.

Harju kertoi käyneensä kesällä keskusteluja, mutta ei löytänyt sekä hänen että muun perheen kannalta toimivaa ratkaisua, joten hän alkoi etsiä muita töitä. Hän on aloittanut työt pankissa eikä ole sanojensa mukaan vielä ikävöinyt jääkiekkoa.

– On mukavaa, että voin lopettaa omin ehdoin, eikä minun tarvitse eläköityä loukkaantumisen takia, Harju sanoi.

Jokereissa ja Jukureissa Suomessa

Harju pelasi Ruotsin maajoukkueessa kaksissa miesten MM-kisoissa ja molemmista, 2009 ja 2010, hän voitti pronssia.

Suurimman osan urastaan kotimaassaan Ruotsissa tahkonnut Harju sai NHL:ssä vyölleen 10 ottelua Tampa Bay Lightningin riveissä kaudella 2010–11 tehopistesaldolla 1+2=3. Hyökkääjä nähtiin myös KHL:ssä Helsingin Jokereissa sesongin 2014–15 aikana.

Viime kausi jäi Harjun uran viimeiseksi. Hän pelasi syyskaudella Mikkelin Jukureissa, johon hän liittyi koeajan sisältäneellä loppukauden mittaisella sopimuksella. Vaikka Harjulle annettiin mahdollisuuksia ja kuukauden koeaikaa jatkettiin vielä kolmella viikolla, miehen anti jäi heikoksi ja häntä pidettiin floppina. 12 SM-liigaottelua ja 3 CHL-peliä Jukureissa tahkonnut mies sai näin lähteä Mikkelistä.

Kauden Harju päätti jo edeltävällä sesongilla edustamassaan italialaisseura HC Pustertalissa ICEHL-sarjassa. 

Lue myös:

    Uusimmat