Muistatko Suomesta KHL:ään palanneen hyökkääjän? Jakaa nyt ylisanoja Teemu Pulkkisesta

Brandon Yipin keikka jääkiekon SM-liigassa jäi muutama kausi sitten lyhyeksi. Kiinalais-kanadalainen hyökkääjä palasi KHL:ään Kunlun Red Starin kapteeniksi ja on tehtävässä edelleen. Hän suitsuttaa tuoreessa haastattelussa seuraan siirtynyttä Teemu Pulkkista.

Kotimaisen SM-liigan seuraajat voivat muistaa Yipin keväältä 2021, kun mies pelaili Mikkelin Jukureissa. Kovin säkenöivää anti ei tuolloin tosin ollut; tilille 15 ottelusta kertyivät tehopisteet 2+4=6.

Yip palasi Jukurien jälkeen kiinalaiseen KHL-seuraan Kunlun Red Stariin, jossa hän oli tahkonnut jo kaudet 2017–20, niistä kaksi viimeisintä kapteenina. Hän jatkoi kipparina heti paluukaudellaan 2021–22 ja peli lähti kulkemaan. Konkari veteli viime sesongin KHL-uransa ennätyspisteillä: 42 (21+21) paunaa 59 matsiin.

"Tarvitsemme hänen apuaan"

Viime kausina Kiinan maajoukkueenkin kapteenina toimineelle, aikoinaan lähes 200 NHL-otteluakin tahkonneelle Yipille huomautettiin tuoreessa venäläisen urheilusivusto Championatin haastattelussa, ettei hän ole 38-vuotiaana enää nuori jääkiekkoilijaksi.

– Tiedän, tiedän. Minulla kulkee silti edelleen varsin hyvin, Yip vastasi hymyillen.

Haastattelussa käytiin läpi, että suomalaishyökkääjä, "kokenut snaipperi" Teemu Pulkkinen, liittyi hiljattain joukkueeseen.

– Se on täsmälleen sitä, mitä tarvitsemme. Olemme tyytyväisiä kyseiseen vahvistukseen, hän on saavuttanut hienoa menestystä tässä liigassa. Hänellä on loistava laukaus, ja olen varma, että häntä käytetään paljon ylivoimalla. Tarvitsemme hänen apuaan hyökkäyksessä, Yip ylisti.

Pulkkinen on ainoa suomalainen KHL-pelaaja.

"Nautin elämästä Venäjällä"

Yipiltä udeltiin haastattelussa myös muun muassa sitä, ovatko jotkin asiat Venäjällä yllättäneet hänet. Veteraanipelaaja vastasi kieltävästi.

– Nautin elämästä Venäjällä eri kaupunkeihin matkustellen. Ihmiset täällä ovat ihania, todella ystävällisiä, ja kaikki on hienoa. En tietysti puhu venäjää, ja olen joskus törmännyt kielimuuriin. Onneksi lähellä on aina ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan.

Yip asuu nykyään Moskovassa, jossa kiinalaisseura Kunlun pelaa tätä nykyä kotiottelunsa.

Lue myös:

    Uusimmat