MM-kisojen alla huimaan vireeseen yltynyt Mikael Granlund sai komean tunnustuksen

Esityön tehnyt Mikael Granlund venytti pisteputkensa jo 11 otteluun 0:45
Katso: Esityön maalin tehnyt Mikael Granlund venytti pisteputkensa jo 11 otteluun

Leijonien MM-kisajoukkueen potentiaalisena huippuvahvistuksena mielletty Mikael Granlund on päässyt huimaan vireeseen NHL:n runkosarjassa, mistä kertoo hänelle annettu tuore tunnustuskin.

Hyökkääjä Mikael Granlund lihotti pistepottiaan jälleen viime yönä pelatussa ottelussa, kun San Jose Sharks kohtasi Granlundin entisen seuran Minnesota Wildin. Granlund teki esityön San Josen 1–1-tasoitukseen, ja venytti pisteputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi.

San Jose hävisi ottelun lopulta tylysti 2–6. 

Koko NHL:n jumbona vain 47 kerätyllä pisteellään olevan San Josen kausi on ollut umpisurkea, mutta Granlund on kuitenkin kantavana voimana hoitanut oman leiviskänsä moitteetta ja nakuttanut 66 otteluun tehot 12+44=56. 

Jälleenrakennuksessa oleva Sharks noteerasi joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavan Granlundin panoksen ja palkitsi hänet tuoreeltaan joukkueensa vuoden pelaajana.

Kun San Josen kautta on jäljellä enää kaksi ottelua, ja Granlundilla kulkee henkilökohtaisella tasolla, hänen nimensä on nostettu isoilla kirjaimilla esille Leijonien MM-kisajoukkueen spekulaatioissa. 32-vuotias konkari myönsi maaliskuussa Ilta-Sanomille, ettei kevään karkeloissa pelaaminen ole lainkaan mahdoton ajatus.

– MM-kisat kiinnostavat aina. Olen aina tykännyt niistä ja leijonapaidassa on aina ollut kivaa. Aika sitten näyttää sen suhteen, mitä tapahtuu tänä keväänä, Granlund totesi IS:lle.

NHL:n runkosarja päättyy ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat