Miten saat itsesi seksituulelle? Naisraati paljastaa vinkkinsä: "Ainakin itselläni halut nousevat silloin..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Voiko itse lisätä seksihalujaan, tai sitä, että nauttisi seksistä enemmän? Muutenkin kuin vain puhumalla seksistä. Miten saat itsesi tai miten kumppanisi saa sinut seksituulelle?" Kysyy nimimerkki Haluton avovaimo.

Näin raati vastasi

"Kuukautiskierrolla on tässä itselläni todella suuri rooli. Neuvoisin siis odottelemaan oikeaa aikaa ja sytyttelemään himoja sitten! Itse katselen esimerkiksi kuvia ihmisistä, joita pidän 'kuumina'. Joskus myös esimerkiksi elokuvan suutelukohtaus tai joku tietty biisi voi sytyttää.

Opettele tuntemaan itsesi. Tiedät kyllä varmasti sydämesi sopukoissa esimerkiksi sen, mitä musiikkikappaletta tai elokuvakohtausta pidät seksikkäänä. Uppoudu siihen itseksesi, ilman kumppania ja varsinaista 'painetta' seksiin, ja tempaudu mukaan tunnelmaan."
– Nainen, 34, avoliitossa

"Sen ainakin olen huomannut, että jos on liikaa stressiä tai muita asioita meneillään, niin silloin ei seksi maistu. Rennompana päivänä meno tuntuu kivemmalta ja pystyy olemaan enemmän läsnä. Ehkä jos miettii myös, missä tilanteessa kumppani on erityisen seksikäs ja yrittää muistella sitä fiilistä siinä samalla?

Ja ainakin itselläni halut nousevat myös silloin, jos toinen käy suihkussa ja laittaa hyvänhajuista partavettä ja pesee hampaat ennen puuhia. Ettei ole niin kauhean arkista kaikki."
Nainen, 30, parisuhteessa 

"Itsetyydytys on hyvä tapa ymmärtää, mistä pitää. Ja kun tietää, mistä pitää, tulee seksistä kumppaninkin kanssa mukavampaa. Hyvältä tuntuvaa seksiä tekee mieli harrastaa enemmän. Mutta kaikki ihmiset eivät ole kovin seksuaalisia, ja se heille suotakoon. Silloin kannattaa mielestäni etsiä kumppani, joka on samoilla linjoilla asian suhteen tai antaa kumppanille mahdollisuus toteuttaa omia halujaan jollain muulla tavalla."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Itselläni moista ongelmaa ei ole koskaan ollut, mutta uskon vakaasti, että yksinkertaisesti seksiin ryhtyminen lisää seksihaluja. Eivät ne odottelemalla tule ainakaan. Toki, jos seksi ei ala tuntumaan hyvältä sitä harrastettaessa, niin esimerkiksi pidempi esileikki olisi voinut olla tarpeen. Mutta lähtökohtaisesti uskon, että seksiä alkaa tehdä mieli, kun hommiin vain ryhtyy."
Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat