Mainos

Miten luolaan vangiksi jääneiden poikien mieli pysyi kasassa ankarissa olosuhteissa yli kaksi viikkoa? Valmentaja piti pojat rauhallisina meditaation avulla

1:24

Luolan vangiksi Pohjois-Thaimaassa jääneet 12 poikaa ja heidän valmentajansa toipuvat kokemuksestaan hyvää vauhtia thaimaalaisessa sairaalassa.

25-vuotias valmentajaEkapol Chanthawong ja 11-16-vuotiaat pojat joutuivat vedellä täyttyneen luolan armoille yli kahdeksi viikoksi ennen kuin saivat apua.

Video: Miltä Thaimaan luola näyttää sisältä? 

Mutta miten ihmeessä pojat pysyivät rauhallisina? Independent-lehti kertoo, että valmentaja opetti pojille muun muassa meditaatiota luolassa.

Independent-lehden mukaan valmentaja Ekapol Chanthawong on harjoittanut meditaatiota kymmenen vuoden ajan tullakseen buddhalaiseksi munkiksi.

Hän otti harjoitukset käyttöön luolassa pitääkseen pojat rauhallisina. Sen sijaan, että nuorukaiset olisivat huutaneet, itkeneet tai menettäneet toivonsa he meditoivat päivittäin pitääkseen ajatuksensa positiivisina.

Valmentaja Chanthawongin täti kertoo uutistoimisto AP:n haastattelussa, että nuori mies itse on meditoinut vähintään tunnin ajan päivässä jo useiden vuosien ajan. Raporttien mukaan valmentaja auttoi poikia rauhoittumaan meditaation avulla huonoina hetkinä.

Säännöllisellä meditaatiolla tiedetään olevan terveydellisiä vaikutuksia ja se on tutkitusti auttanut ihmisiä äärimmäisen stressin hetkillä. Tutkimusten mukaan meditaatio auttaa ihmisiä hallitsemaan muun muassa masennuksen, paniikin tai fyysisen kivun tunteita.

Independent-lehden mukaan rauhoittavat meditaatioharjoitukset pelasivat suurta roolia nuorten thaimaalaisten poikien vankeuden aikana. Pojat joutuivat olemaan luolassa toistensa kanssa yli kahden viikon ajan, joten rauhoittuminen ja mielen hallitseminen tällaisissa olosuhteissa on tärkeää, kertoo Vox-nettisivusto.

Valmentaja asunut munkkiluostarissa

Ekapol Chanthawong muutti luostariin jäätyään 12-vuotiaana orvoksi. Straits Timesin tietojen mukaan hän teki erilaisia harjoitteita kymmenen vuoden ajan Mae Sain munkkiluostarissa tullakseen buddhalaiseksi munkiksi. Hän jätti kuitenkin luostarin hoitaakseen sairasta isoäitiään.

Tämän jälkeen hänet palkattiin avustavaksi valmentajaksi joukkueelle. Chanthawong pitää yhä yllä tiiviitä suhteita luostariin. Luostarista kerrotaan Wall Street Journal -lehdelle, että mies on hyvin vastuuntuntoinen ja hän meditoi säännöllisesti.

Buddhalaista meditaatiota on harjoitettu maailmassa jopa 2 600 vuotta. Buddhalaisella meditaatiolla haetaan tunnetusti mielenrauhaa ja vapautumista maallisista kärsimyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.