Miten koira kannattaa totuttaa pukemiseen?

Kun illat alkavat pimetä, inha sade piiskata vasten kasvoja ja pakkaslukemat nousta, kannattaa myös koirakaverin ylle sujauttaa heijastinliivi, sadetakki tai lämpöhaalari. Miten kannattaa toimia, jos koira vierastaa pukemista?

Koira – sekä pieni että iso, lyhyt- sekä pitkäkarvainen – tarvitsee suojaa ja vaatteita Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Koirille onkin olemassa monenlaisia käytännöllisiä vaatteita aina heijastimista talvitakkeihin sekä muihin säältä suojaaviin tuotteisiin. Jotkut koirat saattavat tottumattomina arastella pukemista, sillä osa pukimista saattaa esimerkiksi kahista tai sujauttaa päälle koiran pään ylitse.

– Monesti vaatteita vierastavat koirat hangoittelevat vastaan sisätiloissa. Kuitenkin siinä vaiheessa kun päästään ulkoilemaan, unohtuu kaikki muu kuin ympäröivät hajut, Mustin ja Mirrin tuotepäällikkö Annika Tiainen kuvailee.

Pukemisesta kannattaakin tehdä mukava hetki ja ensimmäisenä testata vaikkapa pehmeää ja liikkeisiin mukautuvaa koirille tarkoitettua neuletta, joka tuntuu koirastakin mukavalta.

Miten arasteleva koira kannattaa totuttaa pukemiseen?

Vaatteita vierastavat koirat kannattaakin totuttaa vaatteisiin pikkuhiljaa, rauhassa ja vähitellen, eikä koskaan väkisin.

– Tätä varten tarvitaan omistajan kärsivällisyyttä sekä jotain, mistä koira pitää oikein paljon. Kun yhdistää vaatteet ja jonkun koiran mieliasian toisiinsa, alkaa vaatteisiin liittyä pikkuhiljaa mukavia mielikuvia koiran mielessä, Tiainen kuvaa.

Koiran palkitseminen onkin usein keinoista parhain.

– Joka kerta kun puet koirallesi vaatteen päälle, anna sille vaikka joku herkku, ja tämän jälkeen ota vaate siltä päältä pois. Muista kehua myös koiraasi vuolaasti aina kun se on vaatteet päällä ja käyttäytyy normaalisti, Tiainen kannustaa.

– Joskus jos koira on oikein perso ruoalle, voi vaatteen pukea sille päälle aina ennen ruoan antamista, jolloin vaate on koiran mielessä merkki siitä, että nyt saa ruokaa. Keinoja on monia, yhtä monta kuin on koiriakin.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat