Mainos

Miten jättisuosittu sketsihahmo Aina Inkeri Ankeinen syntyi? Pilvi Hämäläinen kertoo

Putous-tähti Pilvi Hämäläinen muistelee iki-iloisen sketsihahmonsa Aina Inkeri Ankeisen taustoja.

Aina Inkeri Ankeinen ei ollut ainoa. Näyttelijä Pilvi Hämäläisellä, 31, oli muitakin vaihtoehtoja sketsihahmoksi Putouksen koekuvauksissa.

– Olen leikitellyt Aina Inkerin äänellä tosi paljon, ehkä joku vuosi sitten esimerkiksi teatteriesityksissä takahuoneessa leikin sillä äänellä. Kun sitten sain kutsun Putouksen koekuvauksiin, ajattelin, että pitäisi tehdä joku tällainen tyyppi. En vain heti tiennyt, että minkälainen ihminen se hahmo on, Hämäläinen muistelee.

– Jostain sitten se lähti, että aloin miettiä mummojuttuja: tuli Kettukarkit, Pectus-karkit, kassajonoissa ohittelu, mahdollisimman pienillä kolikoilla maksaminen. Siitä se lähti itsekseen rullaamaan. Ja kerran äitini tosiaan huusi, että "Oi luoja, ota minut jo pois täältä", ja päätin, että herranen aika, tuo pitää käyttää johonkin vielä joskus.

Sitten yhden kerran Pilvi Hämäläinen mietti Aina Inkerin alkuaihiota ja leikitteli hahmon äänellä.

– Sitten hahmo vain sanoi yhtäkkiä, että "Oi luoja, ota minut jo pois täältä" ja tajusin, että se on jotain, mikä kuuluu tähän hahmoon. Siitä sketsihahmo alkoi sitten aika nopeasti muotoutua.

Oliko Pilvi Hämäläisellä muita sketsihahmovaihtoehtoja?

– Minulla oli tosi paljon hahmoja, mitä mietin, mutta tajusin, ettei minulla ole koekuvauksissa niin paljon aikaa, että ehtisin ne kaikki esitellä. Olikohan minulla neljä tyyppiä lopulta koekuvauksissa.

Lopulta oli kuitenkin selkeää, että Hämäläinen alkaa työstää nimenomaan Aina Inkeri Ankeisen hahmoa.

– Nimeä mietin tosi pitkään. Sitten ihan viime hetkillä, kun hahmon nimi piti tietää, mietin, että olisiko se Aina Ankee tai Aina Ankeinen, mutta ne tuntuivat liian soljuvilta. Inkeri-nimi toi mukaan särmää, Hämäläinen sanoo.

– Mietin kuitenkin, että voi ei, nimi ei ole nyt ihan napissa. Mutta sitten ajattelin, että mitä enemmän olen Ainan kanssa yhdessä, niin varmasti totun siihen nimeen. Nykyään olen sitä mieltä, että tietysti hänen nimensä on Aina Inkeri Ankeinen.

Hämäläinen paljastaa vielä yhden nimivaihtoehdon.

Regina Pinnalhermo oli yksi vaihtoehto jossain vaiheessa. Vähän niin kuin Regina Linnanheimo (yksi kotimaisen elokuvahistorian tunnetuimmista näyttelijöistä), näyttelijä paljastaa.

– Mutta ei Ainalla voisi olla niin erikoinen nimi kuin Regina. Aina toimii paremmin. Se on Aina niin ankea.

Katso alla videoita Aina Inkeri Ankeisesta!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Putous MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja