Mainos

Mitä vieraanvaraisen pitää muistaa?

Sukulainen tai ystävä piipahtaa asuinkaupungissasi ja on tulossa yökylään. Tai ehkäpä majoitat Couchsurfing-toveriasi toiselta puolelta Eurooppaa? Niin tai näin, kumpikin teistä stressaa vähemmän, kun vieraanvaraisuuden aakkoset ovat hallussa.

Vaikka itse joutuisit aamuvarhaisella kiiruhtamaan töihin, voit huoletta jättää vieraan asuntoosi uinumaan, kun olet etukäteen varautunut hänen tarpeisiinsa. Ota onkeen seuraavista vihjeistä.

Hyviä unia

Heitä vierassängylle tai sellaiseksi muuntuneelle vuodesohvalle lajitelma söpöjä tyynyjä tai kodikas viltti. Älä tukahduta kyläilijää kesällä kuumuuteen tarjoamalla paksua peitettä tai jäädytä hänen varpaitaan turhan köykäisellä peitolla kylmään vuodenaikaan. Jätä tarjolle vielä lisäpeitettä ja tyynyjä varmuuden varalle.

Paikka matkalaukulle

Sijoita vieraspedin tuntumaan tuoli tai penkki, jolle matkalainen voi asettaa kantamuksensa. Laukun sisällön penkominen maan tasolla ei tunnu mukavalta.

Tyhjää tilaa

Jos kotonasi on vierashuone, vastusta kiusausta täyttää sen kaapit ja komerot tarpeettomilla kausivaatteilla. Pyri pitämään huoneessa vain tarpeellisia esineitä.

Hengähdyshetkelle

Letkeä nojatuoli tai pehmustettu tuoli antavat tilaisuuden rentoutua. Plussaa ovat pieni pöytä ja lukulamppu.

Tilaa vaatteille

Raivaa kaapista tilaa tulijan pukineille. Ekstra-hengarit eivät tee pahaa vaaterekissä ja käyttöä voi olla myös kaapinoveen asetettavalla naulakolla.

Perustarvikkeet ulottuvilla

Mitä vieraassa paikassa voisi kaivata? Etsi lähietäisyydelle ainakin herätyskello, paperia ja kyniä, sakset, teippiä, laastaria ja hiustenkuivaaja.

Tietoa ulkomaailmasta

Jos kyläilijä lähtee omin neuvoin tutustumaan hänelle vieraaseen kaupunkiin tai alueeseen tulevat kartat, esitteet ja tärkeät osoitteet tarpeeseen. Kerää hyödylliset lehtiset ja ohjeet ja laita ne laatikkoon, jonka paikka on vierashuoneessa tai säilössä, mistä sinun tarvitsee vain kaivaa se esille seuraavaa kävijää varten.

Pientä purtavaa

Tarjoile vieraallesi pientä suolaista, tuoreita hedelmiä tai keksejä ja pullo vettä. Jätä tarjottavat vieraan oleskelutiloihin, jolloin hänen ei tarvitse mennä keittiöön kaivatessaan vähän vatsantäytettä.

Ajankuluksi luettavaa

Romaanit, matkakirjat, aikakauslehdet tai paikallinen sanomalehti saavat vieraan tuntemaan olonsa kotoisaksi hiljaisina hetkinä.

MTV3/hgtv.ca

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.