Mitä tehdä, jos halut eivät kohtaa kumppanin kanssa? Suomalaisasiantuntija ottaa kantaa yleiseen ongelmaan

Yksi yleisimpiä ongelma suomalaisissa parisuhteissa on seksuaalisen halun puute ja erilaiset halut. Jos kumppani ei haluta tai kiihota, mitä voi tehdä? Katso asiantuntijan vastaus yllä olevalta videolta!

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan suomalaisissa parisuhteissa yleinen on ongelma tällä hetkellä on se, etteivät pariskunnan osapuolten seksuaaliset halut kohtaa.

– Suunnilleen joka toisessa parisuhteessa seksinhalut ovat erilaiset eli ei ole tasapainoa sen suhteen. Jompikumpi haluaa useammin ja enemmän kuin toinen, Kontula sanoo.

Useimmiten halut, jotka eivät kohtaa, voivat johtaa ongelmiin, ristiriitoihin ja riitoihin. Juuri tämän tyyppisiä ongelmia useimmat alan ammattilaiset, kuten seksuaalineuvojat ja -terapeutit, joutuvat nyt Kontulan mukaan ratkomaan vastaanotollaan.

Mikä avuksi?

Mitä sitten voi tehdä, jos halut eivät kohtaa kumppanin kanssa?

– Se on kuten vähän kaikki parisuhteessa. Kaikki perustuu neuvotteluun, jossa haetaan tasapainoa, että kumpikin saa jotakin. Olkoon se vaikka, miten tehdään kotitöitä, että se tyydyttää kumpaakin. Ei seksi sen kummallisempi asia ole, Kontula muistuttaa.

Kontulan mukaan neuvottelemalla tulisi pyrkiä löytämään seksin suhteen tilanne, johon molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä. Se vaatii kuitenkin molemmilta joustamista ja toisen halujen huomioon ottamista.

– Meillä on se ongelma, että monet ovat työpäivän jälkeen todella väsyneitä kotona. Ehkä se työ on vienyt niin mennessään, ettei ole ajatellutkaan kumppania ja seksiä, ja toinen taas on ajatellut sitä. Sitten kun tullaan kotiin, siinä tuleekin ongelmia, kun ajatukset ja halut ovat aivan eri urilla, Kontula kuvailee.

– Ne ovat kuitenkin ratkaistavissa.

Jos kumppani ei enää haluta tai kiihota ollenkaan, mitä kannattaa tehdä? Katso Kontulan vastaus yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat