Mitä tapahtui vuonna 1998? Ronaldo avaa kohahduttanutta episodia – "Heräsin pelaajien ympäröimänä"

Vuoden 1998 MM-kisojen yhdeksi kuumimmista puheenaiheeksi nousi brassilegenda Ronaldon saama sairaskohtaus ennen Ranskaa vastaan pelattua finaalia.

Ronaldo saapui MM-kisoihin hienon seurakauden päätteeksi. Ronaldo paukutti Interissä 34 täysosumaa ensimmäisellä Serie A -kaudellaan. Neljä maalia ennen MM-finaalia laukoneen Ronaldon odotettiin johdattavan Brasilia maailmanmestariksi. Toisin kuitenkin kävi.

Ronaldo sai mystisen sairaskohtauksen ennen finaaliottelua. Nyt hyökkääjä avaa itse finaalia edeltäneitä tapahtumia.

– Päätin levätä lounaan jälkeen ja muistan menneeni nukkumaan. Sitten minä sain sairaskohtauksen. Herätessäni olin pelaajien ympäröimä ja joukkueen lääkäri Lidio Toledo oli myös paikalla. He eivät halunneet kertoa minulle, mitä tapahtui, Ronaldo muistelee FourFourTwon haastattelussa.

– Pyysin heitä poistumaan, mutta Leonardo vei minut kävelylle hotellin puutarhaan ja kertoi minulle, mitä oli tapahtunut. Minulle sanottiin, etten pelaisi MM-finaalissa.

Kohtauksen jälkeen Ronaldo kävi lääkärintarkastuksissa, mutta mitään epätavallista ei löytynyt. Tämän jälkeen Ronaldo lähestyi tulosten kanssa päävalmentaja Mario Zagalloa ja vaati päästä pelaamaan.

– En antanut hänelle vaihtoehtoa. Hänellä ei ollut muuta mahdollisuutta, joten hän hyväksyi päätökseni, Ronaldo sanoo.

Ronaldo pelasi koko finaaliottelun, jossa Ranska marssi maailmanmestaruuteen lukemin 3-0. Jälkeenpäin muisteltuna Ronaldo epäilee, että hänen pelaamisensa vaikutti koko joukkueeseen.

– Ehkä vaikutin koko joukkueeseen, sillä sairaskohtaus oli todella pelottava, eikä sellaista näe joka päivä.

– Joka tapauksessa minun täytyi tehdä velvollisuuteni, enkä halunnut missata finaalia. Minä tunsin voivani pelata. Se ei ollut urani paras ottelu, mutta täytin paikkani kentällä, Ronaldo päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat