Politiikka ja korruptio puhuttavat MM-kisojen alla – "Ei näitä kisapaikkoja urheilun näkökulmasta ole valittu"

Vilttiketju: Jalkapallon MM-kisat 9:18

Huomenta Suomen vieraana olleet MTV Sportin toimittaja Timo Innanen ja kansanedustaja Paavo Arhimäki puivat jalkapallon sisällä mylläävää korruptiota.

Jalkapallon MM-kisat käynnistyvät ensi torstaina Venäjällä. Kisojen alla yhdeksi puheenaiheeksi on noussut politiikka. Venäjän toiminta kansainvälisessä politiikassa sekä ihmisoikeusten ja demokratian saralla ovat ihmetyttäneet.

Vuonna 2022 MM-kisat pelataan Qatarissa, jossa jalkapallokulttuuri on lähes olematonta. Qatar sijaitsee uunituoreessa FIFA:n maailmanrankingissä vasta sijalla 98. 

– Koko kisat jouduttiin siirtämään kesältä talveen, jotta olisi edes sen verran viileää, että siellä pystyttäisiin pelaamaan. Se kuvastaa sitä, että ei näitä kisapaikkoja ole enää urheilun näkökulmasta valittu, kansanedustaja Paavo Arhinmäki toteaa.

Kyseenalaiset kisapaikkavalinnat ovat herättäneet epäilykset myös korruptiosta. Vuonna 2015 kansainvälistä jalkapalloliittoa FIFA:a ravisteli valtava korruptioskandaali. MTV Sportin urheilutoimittaja Timo Innanen korostaa median vastuuta asioiden korjaamisessa.

– Mediallakin on se vastuu, että näihin epäkohtiin puututaan ja niitä paljastetaan. Muuten tuo pelleily jatkuu, mikä on jatkunut jo pitkään. Jalkapallo on niin iso laji, että sinne mahtuu rikollisuutta ja korruptiota. Kestää aikansa, ennen kuin toiminta tervehtyy, Innanen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat