Mitä sanoa ihmiselle, joka ei pidä sinusta? Lue kolme neuvoa

Mitä voi sanoa toiselle ihmiselle, joka ei tunnu hyväksyvän sinua sellaisena kuin olet?

Ei sen väliä, vaikka olisit kuinka ystävällinen tai ymmärtäväinen muita kanssaihmisiä kohtaan, aina kohdalle osuu joku, joka ei ymmärrä sinua tai ei edes siedä syystä tai toisesta olemassaoloasi. Aina on joku, joka löytää syitä olla pitämättä sinusta, joten on tärkeää, että osaat itse suhtautua tällaisten ihmisten käytökseen oikein. Et voi pakottaa ketään pitämään sinusta, mutta voit kuitenkin pysäyttää hänet ja yrittää saada hänet miettimään omaa käytöstään.

Lue kolme oivaltavaa neuvoa mitä sanoa ihmiselle, joka ei pidä sinusta.

1. "Ymmärrys on kuin laskuvarjo; se toimii vain avonaisena"

Kehota häntä avaamaan silmiään lisää ja ymmärtämään, että jos hän alituiseen torjuu ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin hän tai jotka hän kokee itse oudoiksi ja epämieluisiksi persooniksi, ei hän itse pysty kehittymään ihmisenä, vaan hän jämähtää samalle, köyhälle tasolle elämässään.

Ihmiset yleensä kiusaantuvat ja ärsyyntyvät jos he kohtaavat henkilön, joka on itsenäinen ja joka ei välitä siitä, mitä muut ajattelevat tai sanovat hänestä. Tällaiset henkilöt ovat valmiita hyväksymään ja ottamaan avosylin vastaan ilman ennakkoluuloja uudet ideat, tilanteet ja ihmiset – ja sepä vasta onkin kismittävää, jos itse ei osaa moista taitoa!

Suurin osa ihmisistä ihailee tällaisia ihmisiä, jotka uskaltavat ajatella avoimesti, hyväksyvät asiat sellaisina kuin ne ovat eivätkä hyljeksi ketään tai mitään. Joitakin nämä piirteet puolestaan ärsyttävät: on se sitten kateutta, ymmärtämättömyyttä tai kokemattomuutta. Kehota häntä olemaan avoin uusille ja erilaisille ihmisille.

2. "Se mikä eniten minun persoonassani ärsyttää sinua, on jotain mitä et ole hyväksynyt itsessäsi"

Tämä väittämä saattaa nostattaa monen niskakarvat pystyyn. Kerro, että tämän myöntäminen jopa pelkästään itselleen vaatii paljon rohkeutta, mutta ajan kanssa hän tulee huomaamaan, että väittämä pitää kuin pitääkin paikkansa – tavalla tai toisella.

Ne ihmiset, jotka tuntevat itsensä läpikotaisin, pystyvät myös hyväksymään muut ihmiset ympärillään sellaisina kuin he ovat. Näin ollen toisinpäin ajateltuna se mikä meitä ärsyttää toisissa ihmisissä on usein jotain sellaista, mitä emme ole hyväksyneet itsessämme. Siksi kannattaakin pyrkiä tarkkailemaan omaa elämäänsä uudesta, toisesta näkökulmasta ikään kuin sivustakatsojana. Tämän myötä saatat huomata, että sen minkä näet toisissa, ei ole mitään muuta kuin heijastus siitä kuka tai mikä itsekin olet. Näin opit elämään harmoniassa itsesi ja muiden kanssa.

3. "Sinä ja minä olemme yksi ja sama"

Me kaikki olemme toki yksilöitä, mutta ihmisperimän näkökulmasta me olemme 99,9 prosenttisesti identtisiä. Miksi sitten keskittyä siihen 0,1 prosenttiin, mikä on erilaista välillemme?

"Loppujen lopuksi me olemme yksi ja sama, sinä ja minä, yhdessä me kärsimme, yhdessä olemme olemassa ja aina me herätämme toisemme henkiin."


Lue myös:


AVA

Lähde: Purposefairy.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja