Mitä oikein tapahtui KFC:n kanaprotestissa? Benjamin kannettiin ulos avajaisista – vartiointiyritys pahoittelee mielipahaa

KFC:n avajaisissa yllättävä välikohtaus Helsingissä: Benjamin talutettiin ulos vartijoiden toimesta 1:36
Tässä on sosiaalisessa mediassa puhuttava video: Toimittaja Ina Mikkola kuvasi KFC-ravintolan avajaisissa tapahtuneen välikohtauksen – katso, mitä tilanteessa tapahtui

Helsingin Itäkeskuksessa torstaina avatun KFC-pikaruokaketjun ravintolan avajaisiin saatiin yllättävä käänne, kun ravintolan edessä päiviä telttaillut henkilö paljastui aktivistiryhmän jäseneksi.

Ryhmä nuoria miehiä oli järjestänyt eläinten oikeuksia puoltavan mielenilmauksen KFC-ravintolan liepeillä Itis-kauppakeskuksen käytävällä.

Järjestyksenvalvojat poistivat mieltään ilmaisseet henkilöt kauppakeskuksen tiloista. Poliisi otti tämän jälkeen ottanut kiinni yhteensä neljä henkilöä.

Itiksessä toimivan turvallisuuspalveluyritys Securitaksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkonen kommentoi tapahtunutta sähköpostitse.

– Pahoittelemme asiasta syntynyttä mielipahaa, Mikkonen kertoo.

Hän pitää ikävänä, että henkilöiden toimintaan on jouduttu puuttumaan, sekä sitä, että yrityksen elinkeinonharjoittamiseen on kohdistunut häiriötä, johon on jouduttu puuttumaan.

– Kunnioitamme sanavapautta ihan samoin kuin yrittämisen ja elinkeinoharjoittamisen vapautta, jota turvaamme toimeksiannosta, Mikkonen kirjoittaa.

Mikkosen mukaan myös ravintolaan jonottaneet asiakkaat ovat joutuneet asiakaspalvelun ja turvallisuuden varmistamiseksi järjestettyyn jonotukseen ja ohjaukseen.

Poliisi avasi tapahtumien kulkua

MTV kysyi myös järjestyksenvalvojien voimankäytöstä ja toiminnasta tilanteessa. Securitas ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia laajemmin, vaan viittaa poliisin kuvailuun tapahtuneesta.

Poliisin tietojen mukaan järjestyksenvalvojat olivat osoittaneet aktivisteille sopivamman paikan mielenilmaukselleen. Kun henkilöt eivät omatoimisesti vaihtaneet paikkaa, aktivistit poistettiin paikalta.

– Järjestyksenvalvojat ottivat kiinni muutamia henkilöitä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi, poliisi kertoo.

Poliisi kertoo tehneensä arvion, että häiriö olisi saattanut jatkua, vaikka henkilöt poistettiin paikalta. Poliisin ratkaisu oli ottaa tilanteessa kiinni neljä henkilöä poliisilakiperusteisesti.

Aktivistit oli päästetty vapaaksi eilen illalla vailla rangaistusvaatimuksia.

Tapahtunutta todistaneella toimittajalla eri näkemys

KFC-ravintolan avajaisissa tapahtuneesta välikohtauksesta lähietäisyydeltä videomateriaalia kuvannut toimittaja Ina Mikkola on ottanut kantaa Helsingin poliisin kuvaukseen tapahtumien kulusta.

– Järjestyksenvalvojat kantoivat ja taluttivat henkilöt suoraan säilöön sisälle, eivätkä antaneet mahdollisuutta jatkaa protestia esimerkiksi ulkona, eli ulkona ei käyty dialogia asiasta, Mikkola kirjoittaa Twitterissä.

Mikkola kritisoi järjestyksenvalvojien toimintaa jo eilen torstaina MTV Uutisten haastattelussa

Lue myös:

    Uusimmat