Hurja video: Vartijat raahasivat Benjaminin ulos KFC:n avajaisista Itiksessä – oli jonottanut kolme päivää kanojen vuoksi

1:36 KFC:n avajaisissa yllättävä välikohtaus Helsingissä: Benjamin talutettiin ulos vartijoiden toimesta
Katso yltä Ina Mikkolan kuvaama video välikohtauksesta KFC:n avajaisissa.

Tuotantoeläinten hyvinvoinnin puolesta mieltään osoittaneet raahattiin vartijoiden toimesta ulos Suomen ensimmäisen KFC-ravintolan avajaisissa.

Katso yltä Ina Mikkolan kuvaama video välikohtauksesta KFC:n avajaisissa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin torstaina Suomen ensimmäisen KFC-ravintolan avautumisesta. Amerikkalainen pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken avasi ensimmäisen Suomen ravintolansa Itis-kauppakeskukseen torstaina 11.11. kello 11.11. MTV Uutiset Live oli paikan päällä seuraamassa avajaishulinaa

Asiakkaita houkuteltiin etukäteen paikalle muun muassa ilmaisen ruoan ja ämpäreiden avulla. Ensimmäisenä jonossa olevalle luvattiin vuoden ilmaiset kanat ja 25 seuraavalle KFC-ämpärit täynnä ruokaa. Helsingin Puskaradio-ryhmässä Facebookissa ehdittiin jo ihmetellä Itis-kauppakeskuksen edustalle, Tallinnanaukiolle alkuviikosta ilmestynyttä telttaa, kunnes selvisi, että joku on leiriytynyt paikan päälle ollakseen ensimmäisenä KFC-jonossa. 

H-hetkellä paljastui, että kyseessä ei suinkaan ollut kananhimoinen KFC-fani, vaan telttaleirin pystyttänyt olikin paikalla ilmaisemassa mieltään eläinten oikeuksien puolesta.

– Mä olen jonottanut täällä, en itseni takia, vaan miljardien kanojen ja muiden sorrettujen eläimien puolesta, kommentoi telttailija motiiveitaan jonotukselle.

Ina Mikkola kuvasi yllättävän välikohtauksen videolle

Paikalle saapuneen toimittaja ja tv-persoona Ina Mikkolan mukaan kyseessä oli vegaaniaktivisti Benjamin. Mikkola julkaisi Twitterissä videon välikohtauksesta, jossa Benjamin seurueineen poistettiin Itis-kauppakeskuksen tiloista vartijoiden toimesta. Aktivistit olivat parhaillaan puhumassa eläinten ja erityisesti broilerien oikeuksista.

–  Benjamin jonotti kolme päivää teltassa ollakseen ensimmäinen, joka astuu KFC-pikaruokaravintolaan vain siksi, että voisi kieltäytyä ilmaisista kanaruoista. Teko oli solidaarisuuden osoitus tuotantoeläimille, Mikkola kirjoitti.

Ina Mikkola kertoo MTV:lle menneensä itse paikan päälle mielenkiinnosta. Hän ei tunne aktivisteja, jotka tilanteessa talutettiin ulos,  mutta vinkin perusteella tiesi saapua paikalle.

–  Minua kiinnosti se ilmiö, kun tällainen amerikkalainen ketju saapuu Suomeen. Tulin seuraamaan tilannetta, kun huomasin että täällä oli yksi henkilö ollut paikalla jo niin paljon etukäteen. Sitten paljastuikin, ettei hän ollut ilmaisten kanojen perässä. 

"Millä perusteella nämä henkilöt kannettiin ulos?"

Mikkola kertoo olleensa aina kiinnostunut siitä ilmiöstä, kun suomalaiset jonottavat hullun lailla kansainvälisten ruokaketjujen paikkoihin niiden rantautuessa Suomeen.

– Minua kiinnostaa seurata millaista keskustelua ravintoloiden ympärillä käydään tai ei käydä kotimaisuudesta, terveellisyydestä, ympäristöstä ja eläimistä.

Mikkolaa ihmetyttää, miksi ensimmäisenä jonossa monta päivää ollut Benjamin ei lopulta ollutkaan ensimmäisenä jonossa. Lisäksi hän kritisoi sitä, miten tilanne lopulta hoidettiin. 

–  Millä perusteella nämä henkilöt kannettiin ulos? En ole mikään lainoppinut tässä asiassa, mutta ymmärtääkseni julkisessa tilassa saa puhua. On myös todella erikoista, että tiloista poistettiin ne kaksi henkilöä, jotka vain seisoivat paikallaan.

MTV Uutiset ei yrityksestä huolimatta tavoittanut tempauksen järjestänyttä Benjaminia haastatteluun. Ina Mikkola pohtii, voivatko vegaaniaktivistit olla edelleen jossain säilössä, koska eivät vielä ole puhuneet missään asiasta julkisesti.

–  Tästä on kuitenkin nyt jo useampi tunti.

Mikkola toivoo, että myös Kentucky Fried Chicken -ketju kantaisi vastuunsa ja kommentoisi julkisuudessa, miksi aktivistit poistettiin ravintolan edustalta. Hän muistuttaa yritysten vastuusta.

–  Yritysten tehtävä ei tänä päivänä ole tehdä vain bisnestä, vaan vastuullisuusasiatkin tulee olla kunnossa. 

KFC nousi lokakuussa otsikoihin Suomessa ketjun raaka-ainevalintojen vuoksi. Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin tuolloin, miksi KFC käyttää Suomessa puolalaista broileria kotimaisen sijaan. MTV Uutiset kertoi tuolloin, että myös muut pikaruokaketjut käyttävät ulkomaista broileria kotimaisen sijaan. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja