Helsingin poliisi avaa KFC-ravintolan tapahtumia sosiaalisessa mediassa ryöpsähtäneen keskustelun vuoksi: Tästä syystä neljä aktivistia otettiin kiinni – Ina Mikkolalla eri kuva tapahtumista

KFC:n avajaisissa yllättävä välikohtaus Helsingissä: Benjamin talutettiin ulos vartijoiden toimesta 1:36
Katso yltä Ina Mikkolan kuvaama video välikohtauksesta KFC:n avajaisissa.

Helsingin poliisi haluaa avata eilisiä pikaruokaravintolan tapahtumia, sillä aihe on herättänyt valtavasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin torstaina Suomen ensimmäisen KFC-ravintolan avautumisesta. Amerikkalainen pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken avasi ensimmäisen Suomen ravintolansa Itis-kauppakeskukseen torstaina 11.11. kello 11.11.

Itis-kauppakeskuksen edustalle, Tallinnanaukiolle ilmestyi alkuviikosta ilmestynyttä teltta. Pian selvisi, että joku on leiriytynyt paikan päälle ollakseen ensimmäisenä KFC-jonossa.

Ravintolan avauduttua paljastui, että kyseessä ei suinkaan ollut kananhimoinen KFC-fani, vaan telttaleirin pystyttänyt olikin paikalla ilmaisemassa mieltään eläinten oikeuksien puolesta.

Kuten yllä olevalta videolta näkyy, kesken mielenosoittajien pitämän puheen järjestyksenvalvojat tarttuvat aktivisteihin ja kantavat heidät ulos ravintolasta.

Poliisi kertaa tapahtumia

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. On pohdittu, millä perustein aktivistien mielenilmaus keskeytettiin, ja käyttivätkö järjestyksenvalvojat liikaa voimaa kiinniottotilanteessa. 

Nyt Helsingin poliisi haluaakin kerrata eilisiä tapahtumia Twitterissä.

Helsingin poliisin tietojen mukaan järjestyksenvalvojat olivat osoittaneet aktivisteille sopivamman paikan mielenilmaukselleen, ja kun henkilöt eivät omatoimisesti vaihtaneet paikkaa, järjestyksenvalvojat poistivat aktivistit ravintolasta. 

– Järjestyksenvalvojat ottivat kiinni muutamia henkilöitä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi, poliisi muotoilee tviitissään.

Kuten laki edellyttää, järjestyksenvalvojat olivat poliisin mukaan ilmoittaneet virkavallalle kiinniotoista. 

Poliisi otti neljä henkilöä kiinni

Poliisin tapahtumapaikalla tekemän kokonaisarvion pohjalta poliisi katsoi, että aktivistien ravintolasta poistaminen ei olisi ollut riittävä toimi. 

Näin ollen poliisi kertoo ottaneensa kiinni neljä henkilöä poliisilakiperusteisesti. 

– Kiinniotot tehtiin rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi, poliisi perustelee ratkaisuaan. 

Kiinniotetut aktivistit päästettiin vapaaksi poliisin hoteista eilen illalla, eikä heille esitetty rangaistusvaatimuksia. 

Jos tviittiketju ei näy, voit katsoa sen täältä.


TV-persoona Ina Mikkola on tapahtumien kulusta eri mieltä

Ina Mikkola on järjestyksenvalvojien kanssa eri mieltä

Toimittaja ja tv-persoona Ina Mikkola on järjestyksenvalvojien kanssa toista mieltä. Mikkola oli eilen torstaina paikalla ja todisti, kun järjestyksenvalvojat keskeyttivät aktivistien mielenilmauksen. 

Hän kommentoi Helsingin poliisin tviittiketjua ja kertoi oman näkemyksensä tapahtuneesta. 

– Todistin tilanteen kokonaisuudessaan paikan päällä. Kuvasin tapahtuman myös lähietäisyydeltä.

– Järjestyksenvalvojat kantoivat ja taluttivat henkilöt suoraan säilöön sisälle, eivätkä antaneet mahdollisuutta jatkaa protestia esimerkiksi ulkona, eli ulkona ei käyty dialogia asiasta, Mikkola kirjoittaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mikkola kritisoi järjestyksenvalvojien toimintaa eilen torstaina MTV Uutisten haastattelussa

–  Millä perusteella nämä henkilöt kannettiin ulos? En ole mikään lainoppinut tässä asiassa, mutta ymmärtääkseni julkisessa tilassa saa puhua.

– On myös todella erikoista, että tiloista poistettiin ne kaksi henkilöä, jotka vain seisoivat paikallaan, Mikkola muistelee tapahtunutta.

KFC nousi lokakuussa otsikoihin Suomessa ketjun raaka-ainevalintojen vuoksi. Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin tuolloin, miksi KFC käyttää Suomessa puolalaista broileria kotimaisen sijaan.

MTV Uutiset kertoi tuolloin, että myös muut pikaruokaketjut käyttävät ulkomaista broileria kotimaisen sijaan. 

Juttua muokattu 21.11.2021 kello 14.01: Lisätty jutun viimeinen kappale, eli Ina Mikkolan kommentit aiheeseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat