Mitä! Norjan hirmuaituri Karsten Warholm tykitti kaikkien aikojen kakkosajan, vaikka kompuroi

Karsten Warholm pinkoi hurjan ajan - maailmanennätys jäi vai kymmenyksen päähän 3:10
Katso Karsten Warholmin uusi hirmujuoksu videolta.

Norjan Karsten Warholm paineli kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 400 metrin aidoissa Tukholman Timanttiliiga-kilpailussa. Warholm pysäytti kellot aikaan 46,87, vaikka kompuroi viimeisellä aidalla.

Warholm taittoi aidattua ratakierrosta seitsemän muun juoksijan joukossa kaukana muiden edellä. Warholm kaatoi viimeisen aidan, ja norjalainen menetti sen kolhimiseen aikaa, mutta hurjasteli silti vain 0,09 sekunnin päähän Kevin Youngin maailmanennätyksestä.

Yhdysvaltalainen Young porhalsi vuonna 1992 matkan ME:ksi 46,78.

Warholmin aiempi, viimevuotinen ennätys oli 46,92, joten siihen tuli kohennusta 0,05 sekuntia. Nimissään ollutta maailman tämän kauden kärkiaikaa norjalaistähti petrasi 0,23 sekuntia; hän oli kellottanut aiemmin tässä kuussa Monacon Timanttiliigan kisassa 47,10.

Palkintopallin Tukholmassa täydensivät Ranskan Wilfried Happio (49,14) ja Ludvy Vaillant (49,18).

Tukholman Timanttiliigan osakilpailu suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja C Moren suoratoistopalvelussa.