Mitä lahjaksi valmistuneelle? Vältä pahimmat lahjamokat

Valmistujaislahjan hankkiminen sukulaiselle tai kaverille saattaa tuottaa paljonkin päänvaivaa. Lue, millaisia valmistujaislahjoja lukijamme ovat arvostaneet, ja mitkä lahjat olisi ehkä voinut jättää hankkimatta.

Monet haluaisivat muistaa sankaria persoonallisella ja henkilökohtaisella lahjalla, mutta silloin riski epäonnistua lahjavalinnassa kasvaa. Lukijoidemme vastauksien mukaan persoonalliset lahjat kannattaa jättää hankkimatta, jos sankarin maku ei ole täysin selvillä.

Parhaat lahjat: Lahjakortteja ja käytännöllisyyttä

”Omat parhaat valmistujaislahjat olivat niitä käytännöllisiä, ”tylsiä” lahjoja. Sain laadukkaita Arabian ja Iittalan astioita, joista olin etukäteen kertonut tykkääväni. Haarukat ja veitset ovat myös sangen tarpeellisia. Raha on aina tervetullutta vastavalmistuneelle!”

”Raha ja lahjakortit ovat jees, oikeastaan ainoa varma valinta kenelle tahansa. Hyviä lahjaideoita ovat myös taloustavarat, etenkin jos henkilö on muuttamassa omilleen. Näissä kannattaa olla kuitenkin vaihto-oikeus. Koru on myös hyvä lahja, jos tietää sankarin tyylin.”

”Rahalahjat ja lahjakortit ovat aina hyviä lahjoja. En ole sellainen, jonka pitää saada joku konkreettinen muisto jostain päivästä. Haluan ostaa itse asiat, joita tarvitsen.”

”Lahjakortit ovat aina hyviä, puhdas raha taas vähän tylsä ja saattaa mennä sellaiseen, mistä ei ole mitään hyötyä. Jos tiedät millaisia astioita valmistuva kerää, ne ovat aina hyviä.”

”Hyvä lahja on ehkä joku sellainen kätevä yleislahja, missä on jossain korissa kaikkea tarpeellista uuteen kotiin. Koriin voisi laittaa esimerkiksi tiskiharjan ja tiskiainetta, shampoon ja hoitoaineen, pesuaineen, pastaa, riisiä jne. Silloin opiskelijana oman kämpän hankkimiseen meni niin paljon rahaa muutenkin, niin tuollainen selviytymispaketti olisi rahan rinnalla toiminut ihan kivasti.”

”Kun valmistuin, arvostin kaikkein eniten rahalahjoja. Vaikka kirjekuori on hieman kasvoton lahjana, tulee se aina tarpeeseen.”

Karmeimmat lahjat: Koruja ja koriste-esineitä

”Kaverini sai joskus höpsähtäneeltä isoisältä lahjaksi Aku Ankan kestotilauksen, ollessaan siis itse aikuinen. Kaveri ei kehdannut sanoa, että Aku Ankka ei ehkä enää ole mielekästä luettavaa.

Liian halvat lahjat ovat mielestäni vähän noloja. Viiden tai kymmenen euron seteli tai lahjakortti ei paljon mieltä lämmitä. Jos lahjabudjetti on pieni, niin sitten mieluummin pullo kuohuvaa ja kukkia.”

”Huonoja lahjaideoita ovat koriste-esineet ja astiastot, koriste-esineet. Lahjaksi ei kannattaisi antaa mitään, mikä tulee kotiin esille, jos ei tunne vastaanottajan makua todella hyvin.”

”Korvakorut, jos ei ole varma, että vastaanottajalla on korvissa rei’ät. Itse olen saanut kymmeniä korvakoruja esimerkiksi rippilahjaksi, enkä tee niillä mitään.”

”Olen hyvin tarkka esimerkiksi korujen suhteen, enkä ole koskaan saanut lahjaksi sellaista korua, joka olisi päätynyt oikeasti käyttöön. Tästä syystä kaikkein epämieluisimpia lahjoja ovat aina olleet korut ja muut sellaiset lahjat, joiden käytön huomaa arkena. Tuntuu kiusalliselta, että kukaan minua koskaan koruilla lahjonut ei ole nähnyt niitä ylläni.”

"Tämä ei ole valmistujaislahja, mutta ikimuistoisin kyllä. Sain rippilahjaksi kummiltani kahden lasisen kynttilänjalana setin. Kyseessä ei ollut mikään merkkituote tai muuten sellainen, jonka arvon ehkä ymmärtäisi vasta myöhemmällä iällä. Ainakaan vielä 30 vuoden päästä siitä hetkestä ei mokomia rumia kippoja ole paketista otettu ulos kertaakaan."

"Kun pääsin ylioppilaaksi, sain minut hyvin tuntevalta lähisukulaiseltani kolmen taulun sarjan. Harmaalla pellavalla kehystetyissä tauluissa oli valkoisia suopursuja harmahtavassa maisemassa. En ymmärrä, miksi ihmeessä värikkään tyylini hyvin tunteva sukulainen osti minulle nämä maailman masentavimmat taulut. No, toiselta sukulaiselta sain kultaisella jalalla varustetun lampun beigellä lasikuvulla. En pidä kullasta enkä beigestä. Lamppu on tälläkin hetkellä komerossani."

"Vaikka ajatus on toki aina tärkein, tarpeettomimpia lahjoja ovat kaikki kynttilät ja lasiset lämpökynttiläkipot."

”Yksittäiset kukat ovat todella tylsiä, ja kun niitä on kasa erilaisia, niin niistä ei ole iloa.  Koriste-esineet ovat myös todella nou.”

Lue myös:

    Uusimmat