Mainos

Mitä käy kaupan bonuksille ja Veikkaus-talletuksille kuoleman jälkeen?

Tavallisella kuluttajalla saattaa olla useampiakin verkkotilejä, joissa voi olla talletettuna rahaa.

Oma lukunsa ovat erilaiset kauppojen palkitsemisjärjestelmät, jonne myöskin voi kertyä varoja esimerkiksi ostohyvityksinä. Miten näiden tilien käy henkilön kuollessa? Kysyimme asiasta muutamalta tunnetulta toimijalta.

Veikkaustili

– Veikkaus tarkistaa asiakkuuksia säännöllisesti kerran kuukaudessa väestörekisterikeskuksesta.  Kun asiakas on kuollut, pelitilivarat ja voitot siiretään henkilön pankkitilille. Tämä on siis se tili, jonka henkilö on ilmoittanut rekisteröitymisen yhteydessä. Ne menevät sinne siis automaattisesti, kertoo tiedottaja Tero Talaslahti Veikkaukselta. 

S-bonukset

– Meillähän ei ole erikseen mitään S-bonus -tiliä vaan se on S-pankin käyttötili. Meillä on ihan sama proseduuri kuin kaikilla muillakin pankkitileillä. Väestörekisteristä saamme tiedon kuolemasta, minkä jälkeen meiltä lähtee vainajan nimellä kirje kuolinpesälle, jossa kerrotaan asiakkuudesta, Raija Tirronen S-pankin viestinnästä kertoo.  

 Plussat: 

– K-Plussa-asiakkuus päättyy, kun asiakkaan kuolemasta on saatu väestötietojärjestelmästä tai omaisilta tieto kuolemasta eikä asiakkuuteen sisälly rinnakkaiskortteja. Kuolleen asiakkaan pistesetelit tai niiden arvoon verrattava raha ovat kuoleman jälkeen aina perikunnan omaisuutta.  K-Plussa-asiakkuus päättyy automaattisesti ostojen puuttuessa kahden vuoden tultua täyteen K-Plussa kortin edellisestä käyttämisestä, tiedottaja Kristiina Seppä Keskolta kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.