Mitä ihmettä? KHL jätti Eeli Tolvasen käsittämättömästi ilman Vuoden tulokas -palkintoa

Jääkiekkoliiga KHL on palkinnut kauden 2017–2018 parhaita sesongin päätöstilaisuudessa Venäjän Barvikhassa. Vuoden tulokaspalkintoa ei yllättäen jaettu Jokereissa tykkikauden pelanneelle Eeli Tolvaselle

Videolla yksi Tolvasen KHL-kauden loistoilloista marraskuulta, kun hän takoi Neftehimikiä vastaan tehot 2+2.

Viime kuussa 19 vuotta täyttänyt Tolvanen iski 49 runkosarjapelissä tehot 19+17=36 ja rikkoi tulokaskaudellaan KHL:n 18-vuotiaiden yhden kauden maali-, syöttö- ja piste-ennätykset.

Vuoden tulokkaana KHL palkitsi Tolvasen sijaan Traktorin 18-vuotiaan Vitali Kravtsovin. Kravtsov kirjautti 35 runkosarjaotteluun pisteet 4+3=7 ja naputti pudotuspeleissä 16 ottelussa 6+5=11 tehopinnaa.

Erkka Westerlundin luottomiehelle kunniaa 

Valmentaja Erkka Westerlundin luottomies Philip Larsenin palkittiin vuoden KHL-puolustajana.

Tanskalainen Larsen tahkosi kuluneen kauden Westerlundin alaisuudessa Salavat Julajev Ufassa ja nakutti 54 pelaamaansa runkosarjaotteluun 38 tehopistettä. 13 pudotuspeliottelua kartuttivat lisäksi pistepottia kuudella pinnalla.

Larsen on pelannut takavuosina myös Rauman Lukossa ja Helsingin Jokereissa, jossa hän luuti KHL-kauden 2015–2016 myös Westerlundin alaisuudessa.

Runkosarjan arvokkaimpana pelaajana palkittiin SKA Pietarin hyökkääjä Nikita Gusev ja parhaana pistemiehenä SKA:n Ilja Kovaltshuk, joka nakutti runkosarjassa paunat 31+32=63. Maalikuningas oli puolestaan Avtomobilist Jekaterinburgin Nigel Dawes 35 runkosarjakaapillaan.

Vuoden maalivahdiksi valittiin Traktor Tsheljabinskin Pavel Francouz.

Kauden parhaana valmentajana KHL kreditoi Ak Bars Kazanin mestaruuteen luotsanneen Zinetula Biljaletdinovin.

KHL:n tähdistökentällinen oli puolestaan seuraava (twiitti alla):

Lue myös:

    Uusimmat