Mitä ihmettä? 62-vuotias veteraani tikkasi Ruotsi–Suomi-ottelussa neljänneksi – oma poika juhli voittoa

Kilpakävelijä Aleksi Ojala taipui kolmanneksi Ruotsi–Suomi-kävelymaaottelun miesten 10  000 metrillä, mutta huonoille miehille hän ei hävinnyt. Ruotsin Perseus Karlström paineli voittoon maansa ja maaottelun ennätyksellä 38.03,95.

Velipuoli Anatole Ibanez oli toinen ajalla 41.16,01 ja päihitti Ojalan vajaalla kahdella minuutilla.

–  Tukholmassa on kiva lenkkeillä. Kävelykilpailut ovat monesti eri aikaan ja eri paikassa kuin muiden yleisurheilulajien kilpailut, mutta nyt oli mukava olla täällä muiden mukana ja yleisön edessä, Ojala jutteli.

Ojala tähtäsi Dohan MM-kilpailujen 20 kilometrille, mutta suunnitelma vesittyi kesällä. Nyt hänen tavoitteensa on jo ensi vuoden Tokion olympialaisissa.

–  Lokakuun alussa kisaan Hollannissa 50 kilometrin kilpailussa. Siellä tavoittelen rankingpisteitä Tokiota varten, Ojala tuumi.

–  Viime ajat ovat kuluneet harjoitusten merkeissä.

Kävelymaaottelussa Suomi voitti Ruotsin pistein 25–18. Lopputulokseen summattiin miesten, naisten, poikien ja tyttöjen pisteet.

62-vuotias Ruotsin paras

Kävelymaaottelun erikoisuus oli Perseus Karlströmin ja Anatole Ibanezin 62-vuotias äiti Siw Karlström, joka ylsi naisten 5  000 metrin kilvan neljänneksi. Suomi otti kolmoisvoiton Elisa Neuvosen johdolla.

–  Hienoa nähdä miten urheilullinen elämäntapa säilyy mukana läpi elämän, mutta toisaalta Ruotsilta ei löydy tarpeeksi nuoria kilpailemaan, Neuvonen viittasi Siw Karlströmin osallistumiseen.

Ojalan tavoin myös Neuvonen tähtää Tokioon.

–  Talven vammakierre vaikeutti Dohan tavoittelua ja siirsin katseen seuraavaan vuoteen. Syksylle on suunnitteilla 20 kilometrin rankingkilpailuja. Niiden perässä pitää matkustaa syksyllä ja sitten taas keväällä, Neuvonen sanoi.

Kävelymaaottelu järjestettiin yleisurheilun Ruotsi–Suomi-maaottelun yhteydessä, mutta erillisenä kilpailuna. Ruotsissa kilpakävely kuuluu eri lajiliittoon kuin muut yleisurheilulajit, ja siksi maaottelussa on erillinen kilpailu kävelijöille.

Lue myös:

    Uusimmat