Mistä tietää, että kannattaa erota? Lue lista

Eroajatukset ovat usein vain ohimeneviä mietteitä, jotka kumpuavat huonon päivän tai riidan aiheuttamasta pahasta olosta. Joskus vakavat ongelmat kuitenkin jatkuvat ja kasautuvat niin, ettei paha olo menekään ohi. Prevention-verkkosivusto listasi viisi merkkiä, jotka viittaavat siihen, että ero saattaa olla oikea ratkaisu.

1. Ette saa sovittua riitojanne

Erimielisyydet kuuluvat terveeseen parisuhteeseen, mutta jos on jatkuvasti eri mieltä kaikesta eikä saa riitoja sovittua, liitto on vaikeuksissa. Etenkin, jos riidoissanne toistuvat jatkuvasti samat asiat, riitelyn kierrettä on vaikea katkaista.

2. Parisuhdeterapiasta ei ole apua

Parisuhdeterapia saattaa pelastaa ongelmallisen parisuhteen, mutta aina sekään ei auta. Jos suhteenne polkee paikallaan terapeutin neuvoista huolimatta ettekä edelleenkään saavuta yhteisymmärrystä ja keskinäistä luottamusta, voi olla aika luovuttaa.

3. Suhteestanne puuttuu läheisyys

Onko välillänne enää intiimiä läheisyyttä vai onko kumppanuus muuttunut pikemminkin kaveruudeksi? Jos kipinä on kadonnut ettekä tunne enää vetoa toisiinne, pettymyksen ja hylätyksi tulemisen tunne on luonnollista. Etenkin naisten voi olla vaikea puhua tällaisista tuntemuksista, ja katkeruus huonontaa suhdetta entisestään.

4. Tunnet vetoa kolmanteen osapuoleen – ja toimit sen suhteen

Ihastumisia tulee ja menee, mutta jos olet ajautumassa suhteeseen uuden ihmisen kanssa, vanhan liiton jatkaminen ei ole reilua kenenkään kannalta. Epäonnistuneen liiton pitkittäminen satuttaa sinua, puolisoasi sekä uutta kumppaniasi.

5. Puolisosi kohdistaa sinuun fyysistä tai henkistä väkivaltaa

Väkivaltaisesta suhteesta lähteminen voi olla yllättävän hankalaa. Manipuloiva kumppani voi onnistua latistamaan itsetunnon niin, että toinen jopa uskoo ansaitsevansa huonon kohtelun. 

Kenenkään ei tarvitse kärsiä tällaisesta tilanteesta. Jos puolisosi kohtelee sinua kaltoin, ei ole mitään syytä jäädä suhteeseen.

Avioero iäkkäänä - mitä siitä seuraa? 25:59

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja