Mistä Nuorten Leijonien maalitykki sai lempinimen "Auringonpimennys"? – "Pistettiin vain takapuolta eteen"

Suomi kaunisteli surkeita ylivoimatilastojaan Slovakiaa vastaan. Se tarvitsi vain Aapeli Räsäsen pysäköinnin maalin eteen.

Nuorten Leijonien maalinteko on tökkinyt ja niin on ylivoimakin. Suomi on pelannut MM-kisoissa kaikista joukkueista eniten ylivoimaa, mutta maalilaulujen maalilaulu Dirlanda on soinut vain kahdesti.

Tilastot paranivat edes hitusen, kun toinen osuma syntyi Slovakian verkkoon. Eeli Tolvanen löysi poikittaissyötöllään Olli Juolevin, joka puolestaan antoi täydellisen syötön maalin eteen takapuolensa tunkeneelle Aapeli Räsäselle. Kuviota oli harjoiteltu muutamankin kerran.

– Mä olen Bostonin yliopistossa saanut lempinimen "Auringonpimennys". Sitten vain pistettiin takapuolta eteen ja koetettiin suojata omaa lapaa. Olli pisti siihen ja löysi hienosti lavan, siitä se meni sitten maaliin, Räsänen kertasi osumaansa MTV Sportille.

– Mun mielestä meidän ylivoima on ollut hyvää. Hyvä että se rupeaa tuottamaan tulosta taulullekin.

Räsänen nostettiin kesken ottelun ykkösketjuun Eeli Tolvasen ja Kristian Vesalaisen keskelle. Tulosvastuu kasvoi entisestään.

– Siinä on tuttuja jätkiä, meillä on historiaa entuudestaan. Pitää saada taas kemiat natsaamaan jälleen kerran.

Viime vuonna Suomi joutui karsintasarjaan, mutta nyt pudotuspelipaikka varmistui jo kolmen ottelun jälkeen. Se ei paljon Räsästä lämmitä.

– Ei puolivälieräpaikka ole se, mitä tultiin tänne hakemaan.

Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussaan Yhdysvallat uudenvuodenaattona kello 23.

Lue myös:

    Uusimmat