Mainos

Mistä apua talouden hallintaan?

Noin joka kolmannella suomalaisista kuluttajista ei ole puskurirahastoa pahan päivän varalle (YouGov-kuluttajapaneeli, 2019). Luku on hälyttävä, sillä varautuminen yllättäviin menoihin on merkki taloudellisesta hyvinvoinnista. Myös velkaantuminen ja maksuhäiriömerkinnät ovat olleet paljon esillä mediassa.

VertaaEnsin.fi on kuluttajan apuna

VertaaEnsin.fi on ilmainen rahoitustuotteiden vertailupalvelu, joka auttaa kuluttajaa vertailemaan erilaiset rahoitustuotteet, kuten lainat, luottokortit ja säästötilit. Vertailu näyttää parhaimmat vaihtoehdot monimutkaisesta viidakosta.

Monet haluavat perinteisiä pankkipalveluita omalta pankiltaan, mutta pankit vähentävät jatkuvasti konttoriverkostoaan. Pelkästään oman pankin tuotteiden vertailu netissä voi olla haastavaa. Eri pankkien ja lainantarjoajien objektiivinen tarkastelu on hidasta työtä.

Joustoluottojen ja kulutusluottojen kuluissa voi olla peräti satojen eurojen eroja. Esimerkiksi lainantarjoajia Suomesta löytyy kymmeniä, joilla on kullakin liuta erilaisia rahoitustuotteita.

VertaaEnsin.fi:n kaltaisia vertailupalveluja käytetään aktiivisesti halvimman lennon tai hotellimajoituksen etsimiseen. Rahoitustuotteet ovat kuluttajalle paljon monimutkaisempi tuote. Rahan lainaamisen liittyy myös usein häpeän tunne. Tämän vuoksi apua ei välttämättä uskalleta tai osata hakea ajoissa.

Yrityksen missio on kasvattaa kuluttajien tietopääomaa kaikissa talousasioissa, jotta hyvien talouspäätösten tekeminen on mahdollista. Tietoisia päätöksiä on vaikea tehdä ilman tarvittavia työkaluja.

VertaaEnsin.fi on vakiinnuttanut paikkansa Suomen luotettavimpien vertailupalvelujen joukossa. Myös sivuston talousblogi on kasvattanut jatkuvasti lukijakuntaansa pureutuen oman talouden hallintaan ja talousuutisiin.

Viime kädessä vastuu on aina kuluttajalla

Valtiollinen sääntely voi auttaa suuressa kuvassa. Sekä vuosina 2019 että 2020 vakuudettomia lainoja ja luottoja on säädelty lakimuutoksella, joka on tuonut mukanaan korkokaton

Vuonna 2020 kulutusluottojen maksimikorko laski 20 prosentista 10 prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut jo voimassa olevien lainojen korkoihin suoranaisesti, vaan muutos koskee ainoastaan uusia lainoja. Jos kuluttaja on ottanut esimerkiksi joustoluoton, vaikuttaa muutos ainoastaan lakimuutoksen soveltamisaikana tehtäviin nostoihin, ei jo myönnettyyn lainaan.

Vuonna 2020 ja todennäköisesti myös vuonna 2021 kulutusluoton korko saa olla enintään 10 prosenttia. Nykyisten lainojen ja kulutusluottojen korko ei laske kymmeneen prosenttiin automaattisesti. Jotta matalista koroista pääsee hyötymään, vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa.

Rahoitustuotteiden sääntely pystyy auttamaan tiettyyn pisteeseen, mutta viime kädessä vastuu omasta taloudesta on aina kuluttajalla. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää lisätä taloustaitoja yksittäisissä kotitalouksissa.

Tutustu palveluun osoitteessa: www.vertaaensin.fi

Lue myös:

    Uusimmat