Miss Suomi -semifinalistin kisa päättyi sääntörikkomuksen vuoksi: "Missit eivät saa olla naimisissa"

Onko missikisoissa liian vanhanaikaiset säännöt? 7:48

Miss Suomi 2017 -semifinalisti Marjaana Savila joutui jättämään kisan kesken sääntörikkomuksen vuoksi. 

Raumalainen Marjaana Savila ehti edetä Miss Suomi 2017 -kilpailussa semifinaaliin asti, kun sai tietää, että ei voikaan jatkaa kilpailussa.

Savila ja Miss Suomi -kisoja järjestävä Sunneva Kantola vierailivat perjantaina Huomenta Suomessa kertomassa tapauksesta.

Savila joutui jättämään kilpailun kesken, koska hän on ollut naimisissa. Miss Suomi -sääntöjen mukaan missiehdokas ei saa olla äiti eikä naimisissa tai eronnut avioliitosta. 

– Joudumme noudattamaan kansainvälisiä sääntöjä. Missit ovat nimityksensäkin mukaan neitejä. Ihminen voi olla naimaton vain kerran eli se ei riitä, että on eronnut, Kantola selittää. 

Savila oli harmissaan kisan päättymisestä. Hän luuli olevansa sääntöjen mukaan "naimaton", sillä hän on eronnut vuonna 2014.

– Totta kai tämä harmittaa, mutta eteenpäin mennään positiivisin mielin. Kyllä varmasti uusia haasteita löytyy ja kisoja onneksi löytyy. Täytyy vain lukea säännöt ensi kerralla vielä tarkemmin, Savela sanoi. 

Vuoden 2017 Miss Suomi -kilpailun semifinalistit julkistettiin tänään tiistaina 16. toukokuuta Villa Grandessa Vantaalla.

Hallitsevalle Miss Suomelle Shirly Karviselle valitaan seuraaja syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat