Mira Potkonen taisteli jatkoon olympianyrkkeilyssä!

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen löi Ranskan Maiva Hamadouchen Tokion olympialaisten avausottelussaan 60-kiloisten sarjassa hajaäänituomiolla 3–1. Potkonen eteni voitolla neljännesvälieriin.

Potkonen aloitti ottelun räväkästi intensiivisessä iskujenvaihtorallissa ja sai lyöntejä vastustajaansa tiuhempaan sisään. Avauserän loppua kohden tahti rauhottui, mutta Potkonen pysyi niskan päällä. Hamadouche kaatui erän loppusekunneilla maahan. Potkonen vei avauserän kaikilla tuomariäänillä.

Ranskalainen tuli toiseen erään vahvempana, ja Potkonen joutui ottamaan avauserää enemmän vastaan mutta puolusti taiten. Vain yksi arvostelutuomari antoi erän Hamadouchelle ja neljä Potkoselle.

Viimeisessä, kolmannessa erässä Potkonen sai varoituksen mutta piti uupuneena riittävästi pintansa. Suomalainen otti voiton hajaäänituomiolla 3–1; yksi tuomari katsoi ottelun tasapeliksi.

Olympialaisissa sijoittamattomana otteleva Potkonen kohtaa perjantaina neljännesvälierässä Etelä-Korean Oh Yeon-jin. Hän on sarjan kakkossijoitettu ja vuoden 2018 MM-pronssimitalisti.

Potkonen saavutti edellisissä kesäolympialaisissa Rio de Janeirossa 2016 pronssia. Hän on iskenyt myös kaksi MM-pronssia, viimeisimmän vuonna 2019.