"Minulla ei olisi varaa palkata vaimoani" – miehen blogikirjoitus muistuttaa kotiäitien arvokkuudesta

Kotiäidit tekevät arvokkaampaa työtä kuin moni tiedostaakaan. Aviomiehen blogikirjoitus saa jokaisen meistä pohtimaan kotiin jäävien äitien todellista arvoa. 

Kotiäitiys ei ole helppo valinta, mutta joillekin perheille se on taloudellisesti järkevä ratkaisu. Yksi näistä kotiäitiyteen päätyneistä aviopareista on Steven ja Glory Nelms, jolla on myös pieni Ezra-niminen poika. Pariskunta päätyi kotiäitiyteen säästääkseen päiväkotikustannuksissa. 

Aviomiehen kannustava blogikirjoitus haluaa osoittaa kaikille epäilijöille, että kotiäitiys on oletettua rankempaa ja kalliimpaa työtä. 

Kotiäiti ei saisi tuntea syyllisyyttä

Kotiäidin elämä ei ole pelkkää kaupungilla shoppailua, vaan täynnä mitä erilaisempia kotitöitä.

– Vaimoni pysyy kotona ja pitää huolta pojastamme joka ikinen päivä. Hän vaihtaa vaippoja, ruokkii hänet, leikkii hänen kanssaan, laittaa hänet nukkumaan ja rauhoittelee häntä. Ja tämä on vain osa hänen päivästään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaikkien kotiäitien-tai isien puolisoiden tulisi lukea tämän miehen humoristisen blogikirjoitus, jossa hän avautuu vaimonsa arvokkuudesta.

– Olen ajatellut tätä jo jonkin aikaa. Olen tullut siihen tulokseen, että en pystyisi palkkaamaan vaimoani, Steven kirjoittaa.

Kotiin jäävä äiti saattaa tuntea syyllisyyttä siitä, ettei osallistu perheen taloudelliseen toimeentuloon. Blogissaan Steve kuitenkin kannustaa äitejä jäämään kotiin, sillä se on hyväksi niin lapselle kuin koko perheellekin.  

– Kyllä, vaimoni on poikamme äiti, ja on luonnollista, että äiti hoitaa omaa lastaan. Suuremmassa mittakaavassa perhe säästää myös mittavia summia, jotka kyseiset palvelut muuten maksaisivat.

68 000 euron edestä työtä vuodessa

Steve julkaisi blogissaan henkilökohtaisen tutkimuksensa tuloksen. Hänen mukaansa hänen vaimonsa tekee ilmaiseksi työt, jotka muuten maksaisivat kymmeniä tuhansia vuodessa. Näiden laskujen seurauksena hän kommentoikin, ettei hänellä olisi varaa kotiin jääneen vaimonsa palkkaamiseen.  

Näin paljon kotiäidin palkkaaminen maksaisi vuodessa:

Lastenhoitaja: 36 660 dollaria vuodessa
Siivouspalvelu: 5 200 dollaria vuodessa
Henkilökohtainen ostoavustaja päivittäisten asioiden hoitamiseen: 65 dollaria tunti neljä tuntia viikossa, eli 13 520 dollaria vuodessa
Kokki: 12 480 dollaria vuodessa
Taloudellinen avustaja (budjetointi, laskujen maksu…): 15 dollaria viisi tuntia viikossa, eli 3900 dollaria vuodessa
Pesula: 25 dollaria viikossa, eli 1300 dollaria vuodessa
Seuralaispalvelu (liikeillalliset yms.): 75 dollaria tunti, kolme kertaa vuodessa eli 900 dollaria vuodessa

Yhteensä palveluista pitäisi maksaa lähes 74 000 dollaria eli 68 000 euroa vuodessa.

"Häpeän itseäni"

Miehen laskelmat osoittavat, että kotiäidin tekemä työ on itse asiassa erittäin arvokasta. 

– Häpeän itseäni kaikista niistä kerroista, jolloin olen syyllistänyt häntä siitä, kun hän on ostanut jotain itselleen. Olen häpeissäni siitä, että hän on joutunut tuntemaan, ettei osallistu perheemme taloudelliseen toimeentuloon yhtä paljon kuin minä, Steve kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän rakastaa minua, meidän poikaamme ja perhettämme. Hän ei tee kotitöitä saadakseen palkkaa tai saadakseen tunnustusta. Kotiäidin palkka-arvio on lähes kaksinkertainen minun tuloihini verrattuna.

Seuraavan kerran kun vähättelet kotiäitejä tai tunnet syyllisyyttä omasta kotiäitiydestäsi, muistele tätä tekstiä. Kotiäitiys on arvokkaampaa kuin uskoitkaan. 

Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähde: TheChive

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja