Mainos

Minna Kuukka oli 14-vuotias kun hänen äitinsä sairastui syöpään: "Positiivinen ajattelu ei yksinään paranna"

Radio Novan Aamussa juontajana työskentelevä Minna Kuukka kertoi Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa äitinsä sairastumisesta. 

VIDEO: Minna Kuukka menetti äitinsä syövälle - pohtii omaa äitiyttään

Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailu oli tänään hyvän asian äärellä, kun se yhdisti voimansa Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan kanssa. Suorassa lähetyksessä julkisuudesta tutut henkilöt kertoivat kokemuksiaan läheisten sairastumisesta syöpään.

Yksi heistä oli Radio Novan Aamun juontaja Minna Kuukka, joka oli vasta 14-vuotias, kun hänen äitinsä sairastui rintasyöpään, ja menehtyi viisi vuotta myöhemmin.

– En ole koskaan oikein tykännyt siitä taistelu-vertauskuvasta. Se ei ollut mikään taistelu jonka hän hävisi. Lääketiede ei vain voinut enää auttaa.

Lapset pelkäsivät juontajan riskiä itse sairastua, koska hänen äitinsä sairastui.

– Kun lapset olivat pieniä he kysyivät, voiko minulle käydä samoin. Sanoin rehellisesti, ettei äitiys tee immuuniksi sairastumiselle. 

Jatkuva tutkimustyö on Kuukan mielestä tärkeää. Hän on ilahtunut siitä, kuinka paljon lääketiede tutkii jatkuvasti keinoja syövän parantamiseen.

– Ajattelen, että syöpä on pelottava muutos, jossa sinusta tulee oman elämäsi apukuski, ja sinun täytyy luottaa muihin. Positiivinen ajattelu ei yksinään paranna, Kuukka pohtii ja jatkaa:

– On positiivista nähdä, kuinka paljon syöpää tutkitaan, mutta se vaatii paljon resursseja, Kuukka miettii. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19:20

31.10.2018 klo 23.18 Juttua muokattu: Minna Kuukan äiti sairastui syöpään hänen ollessaan 14-vuotias. Äiti menehtyi vasta viisi vuotta myöhemmin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja